Oltenii, învăţaţi să-şi trateze depenenţa de internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tineri din patru ţări promovează în Bănie alternative la lumea virtuală. Voluntarii au vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani şi sunt reuniţi sub umbrela proiectului Netscape, accesat de Casa de Cultură a Sindicatelor Craiova.

Navigarea pe internet este dată uitării timp de o săptămână de 30 de tineri din România, Bulgaria, Turcia şi Polonia, care vin la Craiova căutând să-i convingă şi pe alţii că măsura este importantă şi când vine vorba de explorarea lumii virtuale. Luni, oaspeţii străini vor lua la pas oraşul pentru a-i afla particularităţile şi a se familiariza cu specificul locului, pentru că în zilele următoare vor pune serios osul la treabă. Primul popas care le va umple timpul cu mult efort fizic este livada de pruni din Predeşti, unde au misiunea de a culege fructe şi de a monta căsuţe pentru păsări. Seara, vor încinge grătarele şi se vor aşeza în jurul unui foc de tabără.  Miercuri dimineaţa este prevăzut în proiectul Netscape, la care s-au aliat cu toţii, să fie martorii unei biblioteci vii, unde vor cunoaşte cazuri concrete de persoane care au avut uneori de suferit din cauza dependenţei de net.

Calculatorul ca o povară

Până la sfârşitul săptămânii vor pleca la vânătoare de simboluri menite să-i ajute să se familiarizeze cu membrii comunităţii, se vor bucura de o excursie la Herculane şi vor construi un calculator uriaş din carton. Weekend-ul se va încheia cu teatru-forum şi o demonstraţie pe viu a apăsării pe care o dă dependenţa de internet, în care tinerii vor purta în spinare calculatoare uzate.


Netscape, un avertisment pe bani europeni

Proiectul Netscape este finanţat de Comisia Europeană prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. „Participanţii vor trage un semnal de alarmă cu privire la direcţia către care se îndreaptă societatea şi vor trece ei înşişi printr-un proces benefic de dezvoltare personală“, spune Irina Gruia, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite