Craiova: Oltenii pot închiria teren de sport fără toaletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Oltenii pot închiria teren de sport fără toaletă
Craiova: Oltenii pot închiria teren de sport fără toaletă

Craiovenii au de astăzi posibilitatea de a închiria, pentru 90 de lei în timpul zilei şi 70 de lei seara, până la ora 23.00, spaţiul terenului de sport de lângă Şcoala Nr. 23 din Craiova. Terenul este licenţiat FIFA două stele, ceea ce înseamnă că gazonul are un absorbant de şoc, astfel că nu există risc de accidentare pentru sportivi, şi fire sintetice foarte lungi, de doi centimetri. Gazonul a fost cumpărat de o firmă

 Terenul a fost inaugurat astăzi, la ora 10.00, după care echipele de juniori ale Universităţii Craiova şi Şcolii de Fotbal „Gică Popescu” au jucat o adevărată partidă de fotbal.

"Lumea nu are dreptul la WC?"

Trecătorii cred însă că lipseşte lucrul cel mai important care ar trebui să existe într-un astfel de proiect, şi anume toaleta. "Nu văd niciun WC, duş sau nici vestiar. Oare lumea care închiriează terenul şi care poate sta aici cu orele nu are dreptul la WC?", s-a întrebat Gabriel Neacşu (30 de ani), care se afla în trecere prin zona unităţii de învăţământ menţionate.

Vecinii s-au pus pe reclamat, înainte de inaugurare

Directoarea şcolii, Mihaela Cojocaru, spune că îmbunătăţirile se vor face în timp, pentru că sunt planuri să se asigure toate condiţiile, inclusiv bănci împrejurul terenului, pentru ca spectatorii să poată aplauda relaxaţi meciurile.

Reprezentanţii firmei care a adus în Bănie un gazon special se tem însă că vecinii vor începe cu plângerile, dacă cei care vor închiria spaţiul nu vor păstra liniştea. "Câteva persoane din apropiere deja au făcut reclamaţii, când muncitorii s-au folosit de picamer pentru finalizarea lucrării. Se poate să nu se oprească la aceste sesizări", a declarat Silviu Buzărnescu, administratorul firmei în cauză. Directoarea Şcolii nr. 23, Mihaela Cojocaru, este însă convinsă că vecinii sunt încântaţi de noua achiziţie. "Nu au de ce să fie supăraţi, din contră. Când se construieşte, este de lăudat şi nu criticat", este de părere directoarea.

Până la iarnă, terenul va fi acoperit

Dacă ploile din următoarea perioadă pot pune piedici sportivilor care îşi doresc să se antreneze pe un teren licenţiat FIFA două stele, administratorii au de gând ca iarna să nu-i prindă fără un balon care să protejeze fotbaliştii de vremea rea. "Ne gândim să cumpărăm un balon, pentru a ne putea desfăşura activitatea şi în condiţii meteorologice nefavorabile", a adăugat Silviu Buzărnescu.

Pe de altă parte, elevii sunt încântaţi că nu se vor mai răni, în timp ce încearcă să şuteze la poartă. "Înainte mai cădeam şi mi-am rupt genunchii, că nu picam pe gazon, ci pe ciment. E super că s-au gândit la noi", ne-a spus Bogdan Florea, în clasa a cincea şi membru al grupei 1997 a Universităţii Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite