Oltenii câştigă mai puţin decât cei din restul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studiile arată că salariile angajaţilor din regiunea Sud-Vest sunt mai mici decât media naţională. Singurul judeţ în care se câştigă mai bine este Gorjul.

Un studiu realizat de Eurostat arată că salariul mediu brut în Dolj este mai mic decât media naţională. În timp ce angajaţii din comerţ şi din intermedieri financiare câştigă cu 20,5 la sută mai puţin decât media naţională, salariaţii din industria mijloacelor de transport rutier cu 26,4 la
sută.

Singurele domenii din Dolj unde sunt salarii mai mari decât media naţională sunt sănătatea şi asistenţa socială. Cele mai mici salarii, în Vâlcea În judeţul Mehedinţi câştigul este mai mic decât cel naţional cu 3,74 la sută. Singurele domenii unde se câştigă mai bine în Mehedinţi decât media naţională sunt fabricarea substanţelor şi produselor chimice.

Câştigul salarial mediu brut era în Olt este cu 8,68 la sută mai mic decât cel naţional. Domeniile cu salarii mai mici decât media pe ramură sunt: industria altor mijloace de transport, cu 36,16 la sută mai mici, industria  alimentară şi a băuturilor, cu 34,6 la sută mai mici şi comerţul cu 30,6 la sută mai mici.

În Vâlcea salariul mediu brut este mai mic decât media naţională cu puţin peste 12 procente. Singurul judeţ din Oltenia unde salariul mediu brut este mai mare ca media naţională este Gorj, unde salariaţii câştigă mai bine cu 15,38 la sută. Salariile sunt mai mari cu 43,5 la sută în industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite