Craiova: Oltenii dreg gripa porcină cu ceapă şi cartofi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Oltenii dreg gripa porcină cu ceapă şi cartofi
Craiova: Oltenii dreg gripa porcină cu ceapă şi cartofi

Bătrânii din localităţile doljene au găsit remediul împotriva noii gripe: ceai de ceapă şi zeamă de ridiche. Oltenii cu o situaţie financiară precară spun că nu au bani să cumpere medicamente şi că se mulţumesc să fiarbă o ceapă sau să dea pe răzătoare un cartof, pentru comprese.


Ţăranii spun că nu există tratament mai eficient împotriva gripei decât siropul de ridiche. Elena Şelaru (71 de aji), din Calopăr, crede că boala care a afectat sute de români este o simplă răceală de sezon.


La ţară nu ai cum să mori de boală!”


 “La ţară se mănâncă sănătos, nu ai cum să mori de boală. De la masă nu trebuie să lipsească brânza, ca să ai calciu, şi mierea, pentru imunitate. Toate mâncărurile astea stau în calea problemelor de sănătate. Dacă tusea apare, înseamnă că e ceva stricat în origanism şi atunci trebuie reparat”, mărturiseşte bătrâna. Secretul unei sănătăţi de fier este, potrivit lui tanti Elena, mălaiul şi ceapa. “Se fierbe păsatul timp de o jumătate de oră, după care se adaugă o linguriţă de untură, pentru gust. Se consumă ca orice mâncare. Cine e sensibil la păsat, e bine să fiarbă vreo două cepe într-o cană mare cu apă şi să o îndulcească cu miere. Se bea, pentru că are gust de ceai”, explică tanti Elena.

Rămâneţi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla cum se apără de gripa porcină beizadeaua Covei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite