Craiova: Oltenii, amatori de maşini second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

76% din vehiculele înmatriculate în judeţele Olteniei în primul semestru al lui 2009 şi destinate pasagerilor au fost maşini de ocazie.

Numărul maşinilor înmatriculate în primul semestru al anului a crescut cu 7,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor centralizate de Direcţia Regională de Statistică Dolj. O tendinţă negativă se înregistrează la înmatricularea maşinilor de marfă, unde a fost o scădere de 23,4% faţă de primul semestru al lui 2008.


În semestrul I 2009, potrivit evidenţelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule, numărul de înmatriculări noi de vehicule rutiere a fost, în Oltenia, de 14083 pentru transportul pasagerilor şi de 1605 pentru transportul mărfurilor, reprezentând 7,1% şi, respectiv, 6,1% din nivelul naţional.

Doljul, campion la înmatriculări

Cele mai multe vehicule, noi şi importate de ocazie, atât pentru transportul pasagerilor, cât şi pentru transportul mărfurilor s-au înmatriculat în judeţul Dolj. Nivelul înmatriculărilor de vehicule noi a fost de 3329 la vehiculele pentru transportul pasagerilor (5,1% din nivelul naţional) şi 575 la vehiculele pentru transportul mărfurilor (4,7% din nivelul naţional).

Pe tipuri de vehicule noi pentru transportul pasagerilor, ponderea cea mai mare este deţinută de autoturisme (96,7% din nivelul regional şi 5,1% din nivelul naţional), urmate de de motorete şi motociclete (2,5% din nivelul regional şi 5,7% din nivelul naţional) şi autocare, autobuze şi microbuze (0,8% din nivelul regional şi 4,0% din nivelul naţional).
În cadrul judeţelor componente ale regiunii,  cele mai multe vehicule noi pentru transportul pasagerilor s-au înmatriculat în judeţul Dolj (1122 vehicule), urmat de Vâlcea (708 vehicule), Gorj (656 vehicule), Olt (479 vehicule) şi Mehedinţi (364 vehicule).
 
Cele mai multe vehicule rutiere noi pentru transportul mărfurilor s-au înregistrat în judeţul Dolj (46,3%), urmat de Vâlcea (22,3%), Gorj (13,5%), Olt (11,5%) şi Mehedinţi (6,4%).


Faţă de semestrul I al anului anterior, înmatriculările de vehicule rutiere importate de ocazie au crescut cu 82,4% la vehiculele pentru transportul pasagerilor şi au scăzut cu 16,8% la cele pentru transportul mărfurilor.
În categoria înmatriculărilor de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor importate de ocazie, înmatriculările de autoturisme deţineau 97,7% (97,0% la nivel naţional).
Vehiculele rutiere destinate transportului mărfurilor importate de ocazie, înmatriculate în semestrul I 2009 la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud – Vest Oltenia, erau reprezentate în totalitate de autocamioane, remorci şi semiremorci.
Înmatriculările noi de vehicule rutiere importate de ocazie din regiune clasează regiunea pe locul şase în context naţional.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite