Craiova: Oltenia riscă să rămână fără echipă în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Golul marcat de Trică la Severin nu a salvat Universitatea de la înfrângere
Golul marcat de Trică la Severin nu a salvat Universitatea de la înfrângere

Universitatea Craiova şi Pandurii Târgu-Jiu nu au obţinut niciun punct în acest retur de campionat şi au intrat în lupta pentru evitarea retrogradării. Eşecul cu Gaz Metan Mediaş (1-2), considerat ca disputat pe teren propriu (meciul s-a jucat la Severin), a transformat „Ştiinţa“ într-o candidată certă la retrogradare.

Craiova se află pe un butoi cu pulbere. Mutarea echipei la Severin pentru că finanţatorul Adrian Mititelu duce un război cu primarul Craiovei, Antonie Solomon, startul slab din acest retur, dar şi situaţia echipei din clasament i-au adus pe fanii alb-albaştrilor în pragul disperării.

Necazurile oltenilor nu se opresc aici. Nici măcar echipa a doua a regiunii, Pandurii Târgu-Jiu, nu o duce mai bine în Liga I. Elevii lui Liviu Ciubotariu i-au „copiat" pe fraţii din Craiova şi nu au reuşit să acumuleze nici măcar un punct în aceste două etape din 2010. Totuşi, gorjenii stau mai bine în clasament (locul 13) cu două poziţii mai sus faţă de juveţi. „Situaţia de acum seamănă foarte mult cu anul în care Universitatea Craiova a retrogradat. Mi-e teamă că şi în acest an oltenii vor avea aceeaşi soartă", a spus Pavel Badea, fostul preşedinte al oltenilor, pentru „Adevărul".

Nici în Liga a II-a, oltenii nu stau mai bine

Posibilitatea ca Oltenia să nu aibă nicio reprezentantă în Liga I în sezonul 2010-2011 prinde contur de la o etapă la alta. Mai ales că şi în Liga a II-a, echipele din această zonă nu au şanse la promovare.

CSM Râmnicu Vâlcea a avut un sezon mediocru, aflându-se la mijlocul clasamentului, cu 11 puncte mai puţin decât primul loc ce ar asigura promovarea. Mai bine decât vâlcenii stau cei de la Gaz Metan CFR, care se află la primul sezon în liga secundă. Formaţia pregătită de Jerry Gane este vecină de clasament cu CSM, având cu un punct mai mult. Mai mult, o altă divizionară B, FC Drobeta-Turnu Severin, s-a desfiinţat.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite