Oltenia a dat peste 34.000 de şomeri într-un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul şomerilor din regiune a ajuns la aproape 100.000 de persoane, dintre care mai mult de o treime au rămas fără slujbă în ultimul an.

Datele oferite de Direcţia Regională de Statistică Dolj arată că, la sfârşitul lunii august 2010, efectivul salariaţilor din regiunea Oltenia reprezenta doar 8,2 la sută din totalul la nivel naţional. Cifra îngrijorătoare se explică prin numărul mare de persoane care au rămas fără serviciu în ultimul an. În august, Oltenia avea 377.858 de salariaţi, cu 34.393 mai puţini decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Peste jumătate din efectivul regional de salariaţi este concentrat în două judeţe: Dolj şi Vâlcea. „Din totalul salariaţilor, 58,6 la sută îşi desfăşoară activitatea în cadrul serviciilor, 39,1 la sută în industrie şi construcţii şi doar 2,3 la sută în agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi pescuit“, a declarat Mariana Tănase, directoarea Direcţiei Regionale de Statistică Dolj.

Cei mai mulţi şomeri, în judeţul Dolj

Ca urmare a disponibilizărilor masive din ultimul an, rata şomajului din  regiunea noastră a ajuns la 10 la sută, situându-se peste cea înregistrată la nivel naţional, de 7,4 la sută. Potrivit ultimelor date, la sfârşitul lunii august, în Oltenia se aflau 93.772 de şomeri. În teritoriu, cea mai mare pondere a şomerilor a fost deţinută de judeţul Dolj (33,4 la sută), urmat de Vâlcea (18,2 la sută), Gorj (17,5 la sută), Mehedinţi (16,2 la sută) şi Olt (14,7 la sută).

În ciuda disponibilizărilor, în prima jumătate a anului producţia industrială şi cifra de afaceri au crescut în patru judeţe ale Olteniei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite