Oltenia, centru ştiinţific naţional timp de trei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai importante instiuţii culturale şi de educaţie sunt reprezentate la Craiova, în perioada 6 – 8 octombrie, în cadrul Conferinţei Naţionale „Oltenia. Interferenţe Culturale”.

Evenimentul, ajuns la a doua ediţie, este organizat de Secţia de Istorie-Arheologie a Muzeul Olteniei. „În cadrul lucrărilor conferinţei sunt comunicate ultimele rezultate ale activităţii de cercetare ştiinţifică a muzeografilor de la Secţia de Istorie-Arheologie alături de cele ale distinşilor participanţi. În acest fel, datele ştiinţifice ale pieselor din colecţiile valorosului patrimoniu muzeal şi rezultatele cercetărilor de teren efectuate în Oltenia, sunt introduse în circuitul ştiinţific naţional şi internaţional“, a precizat Mihai Fifor, directorul muzeului.

Printre instituţiile participante se numără Academia Română, Universităţile din Bucureşti, Cluj, Craiova, Sibiu, Galaţi, Iaşi, Universitatea din Aachen, Germania, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Banatului, Muzeul Judeţean de Istorie Giurgiu, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, Muzeul Judeţean de Istorie Zalău, Muzeul Naţional Brukenthal Sibiu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite