Craiova: (GALERIE FOTO): Cai de zeci de mii de euro sunt expuşi în Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape două sute de animale sunt scoase la vânzare în localitatea doljeană Beharca, în cadrul ediţiei a doua a Expoziţiei Naţionale de Cai. Cea mai scumpă pereche de cai costă 30.000 de euro, preţ care include şi şareta. Cel mai ieftin are preţul de 5.000 de euro.

Caii Frizer, aduşi din Franţa, au fost până acum cei mai admiraţi dar şi cei mai costisitori. “Îi cheamă Regele 1 şi Regele 2 şi sunt cei mai inteligenţi şi ascultători. Dansează pe muzică ţigănească, dar şi dance, şi se mişcă foarte elegant pe melodii lente. I-am îmbrăcat cu hamuri la modă, acoperite cu un fel de salbe, care să le creeze un aspect deosebit”, ne-a spus Ştefan Răşineanu, 45 de ani (foto jos), din Mizil, judeţul Prahova. Semigreii reprezintă o altă rasă de cai care a atras privirile trecătorilor.

image
image

 Crescătorii spun că sunt buni de muncă. “Fac treabă brută. Au putere, dar mănâncă şi mult”, ne-a spus Tuţu Preda (50 de ani), din Mizil. Nici lipiţanii, o rasă de cai olandeză, şi poneii, nu au trecut neobservaţi. “Mersul lor este foarte finuţ, nu sunt nărăvaşi şi nu fac gălăgie. Cum se spune în popor, vorbesc puţin dar cu rost”, a completat Tuţu Preda. Evenimentul continuă până deseară, la ora 20.00. Până la ora prânzului, nu a fost vândut niciun animal.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite