Craiova: Olteni la 50 de ani, la bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Olteni la 50 de ani, la bacalaureat
Craiova: Olteni la 50 de ani, la bacalaureat

Zeci de doljeni au susţinut astăzi probele la geografie, biologie, istorie şi sport, la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Craiova. Peste jumătate dintre candidaţi sunt trecuţi de prima tinereţe. Aceştia îşi vor primi rezultatele vineri dimineaţă.

În această dimineaţă, 51 de olteni s-au prezentat la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, pentru da probele opţionale la bacalaureat, de la biologie, istorie, geografie sau sport. 35 dintre aceştia sunt adulţi domiciliaţi în Bănie, trecuţi de 30 de ani. Alţi cinci au venit special din Italia pentru acest examen. Cei prezenţi astăzi la colegiu ne-au povestit că a fost un examen destul de simplu şi au precizat că membrii comisiei nu au fost prea exigenţi. „Nu au fost extrem de răi cu noi. Am primit şi subiecte uşoare, dar nu le mai reţin pe toate care s-au dat”, ne-a spus Costinel Ganea (23 de ani), distribuitor.


Comunismul a ajutat-o la examen

Vedetele de la bacalaureat au fost însă cei care au depăşit vârsta tinereţii şi au venit hotărâţi să nu scape vreun subiect. Rodica Brăgaru (52 de ani), infirmieră la Spitalul CFR din Craiova, ne-a povestit că s-a ambiţionat să nu rateze bac-ul din acest an, ca să demonstreze tuturor că se poate învăţa în orice perioadă a vieţii. „Eu am ales istoria, pentru că mi-a plăcut dintotdeauna. Am făcut tot subiectul despre comunism, am înşirat pe hârtie tot ce-am ştiut despre războaie, aşa încât sper să nu am ghinion la punctaj. Eu cred că voi lua peste 7.00. Merit, deşi nu m-am apucat de învăţat de mult, ci în urmă cu două luni. Am memoria bună”, spune femeia, care ne-a spus că în acest an a absolvit liceul. Aceasta mai povesteşte că un alt motiv pentru care nu şi-a amânat bac-ul este să aibă studiile terminate, ca tot omul. „Trebuia să intru şi eu în rândul lumii, mai ales că acum suntem obligaţi să demonstrăm cu diplome ce şcoală am terminat. Sunt mândră că am fost un licean perseverent”, încheie craioveanca. Şeful comisiei, prof.univ. Dumitru Buşneag, ne-a informat că foarte mulţi înscrişi la această probă au absolvit liceul de prin anii 2000 şi că nu au avut loc conflicte semnificative. „Un singur bărbat era nemulţumit că a fost prins cu fiţuici la proba de matematică, şi că profesorii care l-au asistat l-au eliminat din examen. Astea sunt regulile! Acaesta însă le-a vorbit dascălilor foarte urât şi a fost nevoie de intervenşţia jandarmilor ca să-l liniştească”, a declarat prof.univ. Dumitru Beşneag.
400 de persoane au susţinut în luna august probele la examenul de bacalaureat la română şi matematică. Dintre cei înscrişi la testele opţionale din această dimineaţă, unul a fost absent. Rezultatele se vor afla vineri, până în ora 12.00.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite