Craiova: Olteanca graţiată s-a întors la copii, de 1 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condamnată pentru furt, Dalia Stoica, mamă a nouă copii, a beneficiat ieri de graţiere din partea preşedintelui Băsescu.

Olteanca Dalia Stoica a părăsit închisoarea de maximă siguranţă din Craiova ieri, în jurul orei 14.00. Femeia de 35 de ani, condamnată în 2001 pentru furt calificat, a păşit cu ochii în lacrimi pe poarta închisorii, spunând că aşteaptă cu nerăbdare să îşi revadă cei nouă copii. „Am stat în spatele gratilor trei luni. Mi-am învăţat lecţia. Nu o să mai fur niciodată, nici măcar un ac. Eu am furat fier de 17 lei doar pentru a putea cumpăra pâine la copii. Eram disperată! Nici eu, nici soţul meu nu aveam un loc de muncă în 2001, când am făcut acel lucru“, ne-a spus, la ieşire, Dalia Stoica.


A cerut de mai multe ori preşedintelui să fie graţiată


„ Nu este pentru prima dată când am cerut să fiu eliberată. Mi s-au respins cererile din diverse motive. Acum simt că parcă a avut loc o minune“, a mai spus femeia din Piatra-Olt. Daniel Barbu, purtător de cuvânt la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova, spune că tânăra nu a făcut probleme atunci când a fost închisă: „Dalia Stoica s-a comportat exemplar. Tot timpul se gândea la copiii pe care îi are acasă“.


Veselie şi lacrimi de bucurie la Piatra Olt


Doar cu cinci lei în buzunar la ieşirea din penitenciar, tânăra nu ştia ce drum să apuce. Văzând-o debusolată, ne-am oferit să o conducem cu autoturismul redacţiei la Piatra Olt. „Vă mulţumesc! E bine că ajung mai repede la copii!“ a spus suspinând.

Aflaţi din Adevărul de Seară de marţi, din Craiova, cum au reacţionat copiii la întâlnirea cu mama lor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite