Oamenii interlopului Caiac au fost trimişi în judecată. Şase persoane sunt acuzate de clonare de carduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Ionel Valentin Goga, zis „Iuli Chelu”, Dragoş Cristian Sorica, zis “Metal”, Iulian Dumbravă, zis “Para” sau “Parazitu”, Dumitru Laurenţiu Sîrbu, zis “Vătrai”, Florin Zaharia, zis “Gheţi” şi Irinel Ocnăreasa, fost Miu, au fost arestaţi pe data de 15 iunie 2010, iar toţi sunt acuzaţi de clonare de carduri. Procurorii DIICOT Craiova i-au trimis în judecată la începutul acestei luni.

Irinel Ocnăreasa, este unul dintre apropiaţii cunoscutului interlop Mihia Pârvu, zis şi Caiac, cel care a fost ucis de Cătălin Mavrichie, după o partidă de poker.Ionel Valentin Goga, zis şi „Iuli Chelu“ este client vechi al oamenilor legii. A mai fost reţinut în urmă cu câţiva ani tot pentru aceeaşi infracţiune. Tânărul îşi dezvoltase o adevărată reţea şi trăgea bani cu cardul din Franţa.

Procurorii DIICOT Craiova au stabilit că în perioada ianuarie – iunie 2011, grupul infracţional a tras bani cu cardul din România, dar şi în Polonia, Spania, Germania şi SUA. Tinerii au copiat datele de identificare a mijloacelor de plată electronică, iar după aceea  au sustras în mod fraudulos sute de mii de euro, atâta din conturile românilor cât şi ale unor cetăţeni străini. Baniii-au investit în afaceri, o parte din membrii reţelei şi-au cumpărat case în zona rezidenţială de la ieşirea din Craiova, în cartierul „Magnolia“.


Procurorii DIICOT le-au interceptat tinerilor telefoanele timp de câteva luni. Potrivit rechizitoriului întocmit şefii grupului infracţional erau Goga şi Ocnăreasa.

Citeşte aici ce discutau şefii grupului cu subalternii lor
 
GIV:- Ce faci, vere?
ZF:- Uite, ce dracu să fac, aici, la treabă.
GIV:- Aha! Da’ cum e pe-acolo?
ZF:- Bă, chiar acuma momentan... începu traficul aşa, trecură patru fraieri până acuma.
GIV:- Aha! A, acuma începu traficul, ă?
ZF:- Acuma începură, că data trecută... dădură până acuma, ştii, mulţi.
GIV:- Da, da, da. Da’ unde stai?
ZF:- Aha!
GIV:- Vezi să te mai schimbi şi tu, să mai stai şi tu pe o parte, pe alta, că...
ZF:- Păi unde? În faţa bisericii, eu şi bani îmi dă lumea...
GIV:- Stai bine unde stai, ă?
ZF:- În faţa bisericii, îmi dă fiecare câte 50 de centize, să moară mama, mi-o dat până acuma doi euro…


Memberii grupului infracţional se întâlneau în locuri publice pentru a nu atrage atenţia. Unii dintre inculpaţi au mai fost cercetaţi de autoritîţile din Italia pentru fapte mult mai gave, cum ar fi  ultraj la poliţist sau nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Pe data de şase decembrie grupul infracţional condus de Goga şi Ocnăreasa a fost trimis în judecată. Primul termen va avea loc pe data de 16 ianuarie 2012 la Tribunalul Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite