Craiova: Oamenii s-au înghesuit să afle ce glicemie au

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Oamenii s-au înghesuit să afle ce glicemie au
Craiova: Oamenii s-au înghesuit să afle ce glicemie au

Mai mulţi locuitori din Bănie, indiferent de vârstă, au venit în faţa Prefecturii pentru a vedea cât în ce stadiu se află cu glicemia.

În cadrul campaniei „Fă PAS-ul corect: Controlează DIABETUL!“, iniţiată de Roche Romania Diagnostic Division, de la ora 10.00, craiovenii şi-au putut testa gratuit glicemia. A existat şi un personal medical autorizat pentru a oferi sfaturi în ceea ce priveşte importanţa automonitorizării şi a unui stil de viaţă adecvat pentru persoanele cu diabet.

„Nu avem posibilitatea să mergem la cabinet pentru a ne face analizele. Sunt destul de departe de noi şi suntem nevoiţi să stăm la cozi mari“, s-a destăinuit Elena Ghinea, în vârstă de 72 de ani. „Nu reuşim să ne facem glicemia prea des, din păcate. Ne bucurăm că am putut să venim acum“, a completat Geta Iancu, în etate de 65 de ani.

Specialiştii Centrului de Diabet Craiova au răspuns la întrebările celor prezenţi, în legătură cu acestă afecţiune depistată tot mai des în rândul românilor. „Realizăm o testare gratuită a glicemiei pentru a descoperi dacă există persoane suspecte de diabet. În acest caz îi trimitem la un medic specialist pentru consultaţii amănunţite şi primesc anumite sfaturi pentru a preveni diabetul“, a precizat Laura Modrogeanu, director de vânzări a Roche Romania Diagnostic Division.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite