UPDATE O tabără ilegală de romi a fost evacuată de la marginea Craiovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O tabără de romi a fost evacuată de la marginea Craiovei. Foto: Arhivă Adevărul.
O tabără de romi a fost evacuată de la marginea Craiovei. Foto: Arhivă Adevărul.

Poliţiştii şi jandarmii au evacuat o tabără ilegală de corturi a romilor, creată la marginea Craiovei, în spatele unui hipermarket.

Romii ridicaseră zece corturi în care trăiau aproximativ 60 de persoane. Aceştia adunat PET-uri pe care le vindeau pentru a supravieţui.

Copiii acestora vor fi preluaţi de către reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului şi duşi în centre de plasament.

Acţiunea de evacuare a romilor este organizată de Primăria Craiova, iar la aceasta participă zeci de poliţişti, jandarmi şi asistenţi de la Direcţia pentru Protecţia Copilului.

Autorităţiile au descins, luni dimineaţă, la ora 7.00, în prima dintre taberele ilegale, aflată în cartierul Craioviţa Nouă, în spatele unui hipermarket, unde se aflau peste 60 de persoane, care dormeau în corturi improvizate din bucăţi de lemn şi pături. Lângă coruti, romii au strâns mii de sticle, fier vechi, doze metalice de băuturi, dar şi foarte multe alte deşeuri. Romii din această tabără sunt din comuna Breasta, judeţul Dolj, unde au locuinţe, ei venind însă la Craiova an de an pentru a face rost de bani. Ei erau cunoscuţi şi pentru că furau capace de canal de pe străzile Craiova şi sunt suspectaţi şi de comiterea altor furturi.

Romii, care nu au opus rezistenţă, au fost îmbarcaţi în autocare şi vor fi duşi în localitatea lor de domiciliu. Unii dintre de copii au fost luaţi de către asistenţii sociali şi cel mai probabil aceştia vor ajunge în centrele de plasament, a declarat administratorul Primăriei Craiova, Gheorghe Nedelescu.

Locul eliberat de romi este curăţat de către angajaţii firmei de salubrizare, care intervin cu buldozerele.

Poliţiştii şi jandarmii au descins, apoi, tot în cartierul Craioviţa Nouă, într-o clădire veche amplasată pe domeniul Primăriei, unde s-au mutat ilegal mai multe familii de romi.

Potrivit sursei citate, aceste familii sunt din Slatina şi locuiesc în această clădire de cinci ani, strângând acolo tone de gunoaie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite