„Nu va fi nicio problemă în şcolile din Dolj cu introducerea clasei pregătitoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţia îi aparţine Mihaelei Moţăţeanu, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, şi a fost făcută astăzi, la conferinţa organizată pentru a lămuri ce presupune această clasă pregătitoare.

Părinţii au la dispoziţie astăzi, de la ora 14.00, linia gratuită Telverde  0800 816 251, la care pot suna pentru a primi răspunsuri la întrebările legate de clasa pregătitoare. De marţi, 24 ianuarie, vor fi distribuite în şcoli şi broşuri cu informaţii în acest sens.

„Înscrierile pentru annul şcolar 2012 – 2013 se vor face începând cu data de 5 martie. La clasa pregătitoare vor fi cadre didactice autorizate să predea în învăţământul primar, ca învăţători, profesori pentru învăţământul primar sau preşcolar cu dublă specializare“, a spus Mihaela Moţăţeanu, inspector şcolar general în cadrul ISJ Dolj.
Potrivit acesteia, toate şcolile dispun de spaţii pentru pregătitoare, deoarece a scăzut numărul de elevi şi au rămas clase libere. Există şi varianta să funcţioneze în clădiri de grădiniţe, dar numai acolo unde acestea sunt structuri ale şcolilor.

„Nu va fi nicio problemă în şcolile din Dolj cu introducerea clasei pregătitoare“, a mai precizat Moţăţeanu.

În Dolj, 3.900 de copii vor urma clasa pregătitoare în anul şcolar 2012 – 2013.

Înscrierea la şcoală a celor care trebuie să înceapă învăţământul primar în funcţie de vârsta copilului, participarea la grădiniţă şi decizia părinţilor, astfel:

-    dacă are 7 ani împliniţi până la 31 august 2012 inclusiv (născut înainte de 1 septembrie 2005), copilul va fi înscris în clasa I, indiferent dacă a fost sau nu la grădiniţă.

-    dacă are 6 ani împliniţi până la 31 august 2012 inclusiv (născut între 1 septembrie 2005 şi 31 august 2006 inclusiv) va fi înscris în clasa I, la solicitarea scrisă a părintelui dacă: a frecventat, în anul şcolar în curs, grupa mare, pregătitoare pentru şcoală sau nu este înscris ori nu a frecventat aceste grupe, dar evaluarea de către experţi a dezvoltării copilului atestă pregătirea lui pentru parcurgerea clasei; sau va fi înscris în clasa pregătitoare dacă părintele/tutorele legal solicită în scris acest lucru şi evaluarea experţilor confirmă pregătirea copilului.

-    dacă are 6 ani împliniţi între 1 septembrie - 31 decembrie 2012 merge la pregătitoare la solicitarea scrisă a părintelui şi pe baza evaluării experţilor sau rămâne la grădiniţă, în grupa mare, în cazul în care părintele nu vrea să îl înscrie în învăţământul primar sau evaluarea dezvoltării copilului de către experţi recomandă înscrierea la grădiniţă.


Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite