Noi şefi la instanţele craiovene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţiile reunite ale Consiliului Superior al Magistraturii au validat rezultatele candidaţilor pentru şefia Curţii de Apel Craiova, Tribunalului Dolj şi Parchetului de pe lângă aceeaşi instanţă.

Numirile în funcţii au fost făcute începând cu data de 15 iulie, după ce au fost rezolvate contestaţiile rezultatelor obţinute la probele din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante. Judecătoarea Mihaela Cotora a fost numită preşedintele Curţii de Apel Craiova, funcţia de vicepreşedinte revenind, cu delegaţie, judecătorului Robert Condurat. Locul de preşedinte CA rămăsese vacant, după ce, luna trecută, fostul preşedinte, Costel Drăguţ, a decedat la numai 57 de ani în drum spre spital, ca urmare a unui accident vascular cerebral.

În fruntea Tribunalului Dolj a rămas preşedinte judecătorul Constantin Diaconu, în timp ce la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a fost numit prim-procuror Claudiu Dinculescu. La acelaşi Parchet funcţia de prim-procuror adjunct a fost ocupată de către Amalia Năstasie.

În urma susţinerii proiectelor manageriale - probă care s-a desfăşurat între 12 - 22 iunie judecătoarea Mihaela Cotora, fostă preşedintă a Tribunalului Dolj, a obţinut nota 9,85, în timp ce magistratul Constantin Diaconu a primit 7,64. Claudiu Dinculescu, câştigătorul funcţiei de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a obţinut nota 9,17, iar Amalia Năstasie, câştigătoarea funcţiei de prim-procuror adjunct la aceeaşi instituţie, a obţinut nota 8,96.

Procurorii DNA le-au încurcat judecătorilor şpăgari scenariile

Printre cei înscrişi în cursa pentru şefia Tribunalului Dolj s-au numărat şi judecătorii Bogdan Diaconescu şi Laurenţiu Anghel de la aceeaşi instanţă. Aceştia nu au mai putut să se prezinte la concurs, fiind arestaţi pentru luare de mită.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite