Nicolo Napoli bagă Universitatea Craiova în faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Craiova va fi obligată de către FRF să-i plătească fostului său antrenor, italianul Napoli, aproape 200.000 de euro, după ce acesta a fost demis spre finalul sezonului 2008-2009.

Pe lângă debutul slab de sezon, patronul Adrian Mititelu trebuie să-şi facă griji şi pentru datoriile pe care le are către fostul antrenor Nicolo Napoli, într-o perioadă în care jucătorii nu au mai fost plătiţi de trei luni.

Demis de la Craiova cu trei etape înainte de finalul sezonului 2008-2009, când oltenii se aflau pe un loc de Europa League (pe care aveau însă să-l piardă în ultima etapă), şi amendat cu zece la sută din contract, Napoli a ales calea judecăţii, iar procesul a ajuns până la TAS. După aproape patru luni, Tribunalul din Elveţia i-a dat dreptate italianului.

Riscă depunctarea şi chiar neprogramarea

Tribunalul de la Lausanne mi-a anulat amenda dată de club şi a decis ca Universitatea să-mi plătească salariul pe ultimele două luni, adică 12.000 de euro, cheltuielile cu procesul, care se ridică la 30.000 de euro, dar şi prima de obiectiv din contract, de 150.000 de euro, pentru că eu am lăsat echipa pe un loc de Liga Europa. În total, 192.000 de euro", ne-a declarat Napoli.

„Mititelu trebuie să plăteaască, pentru că astfel echipa riscă să fie depunctată şi chiar neprogramată în campionat", a adăugat italianul.

E în proces şi cu Astra

Nicolo se află în proces şi cu ultima echipă la care a antrenat, Astra Ploieşti, de unde a fost demis „din motive disciplinare". Tehnicianul îşi cere drepturile financiare, dar comisiile LPF nu au dat încă un verdict. „Asta e România, dar o să fac apel la FIFA", a precizat Napoli.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite