Craiova: PORTRET/ Nicolae Mănescu îmbină medicina cu metodele alternative

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Mănescu este meru în mijlocul oamenilor şi încearcă să îi ajute
Nicolae Mănescu este meru în mijlocul oamenilor şi încearcă să îi ajute

Timp de peste 40 de ani, chirurgul a tratat mii de pacienţi, iar acum deţine o clinică în care practică şi medicină naturistă.

A ales să fie medic pentru că i-a plăcut mereu să ajute oamenii. „În anul II la Medicină deja făceam practică la spitalul din Bechet. La fel s-a întâmplat şi în următorii ani, în anul IV fiind angajat asistent la secţia chirurgie“, îşi aminteşte medicul. S-a angajat la cel mai mare spital din Oltenia în 1969 în urma unui concurs. Pe vremea aceea rezidenţiatul se numea secundariat, perioadă în care a activat la Secţia de Chirurgie a Spitalului de Urgenţă din Bănie. A devenit specialist chirurg în 1972, în urma unui curs de specializare la Clinica Spitalului Ioan Cantacuzino din Bucureşti. Doi ani mai târziu, medicul a câştigat concursul pentru un post de asistent universitar de patologie chirurgicală la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, ca în 1980 să devină medic primar chirurg.

Diplomă de practicare laserpunctură

După Revoluţie, a îndeplinit funcţia de şef de lucrări la Clinica de Chirurgie. Doctorul a ieşit la pensie din învăţământ în 2002, iar la Spitalul Nr. 1 a lucrat până în 2003. În paralel, medicul a condus o societate civilă medicală cu profil chirugical încă din 2000. „Avem nouă paturi la secţia de chirurgie de zi şi cinci paturi la secţia de Terapia Durerii“, spune doctorul. Medicul se ocupă cu acupunctură, masaj, reflexoterapie, electropunctură, mezoterapie, terapie cu lumina polarizată şi laserpunctură. „Medicina clasică se adresează efectelor pe care le produc bolile, pe când medicina tradiţională şi orice altă variantă de terapie ţinteşte cauza afecţiunii şi urmăreşte punerea organismului în posibilitatea de a se autovindeca“, explică doctorul.

De ce aţi ales să practicaţi şi medicina naturistă?

Pentru că rolul medicinii tradiţională este acela de a învinge bolile pe care nu le poate trata medicina generală.

Ce utilizează medicina tradiţională?

Medicina tradiţională utilizează extrase naturale, organice, necontaminate, aşa cum au fost create de natură.

Cum poate vindeca medicina naturală cancerul?

În tratarea cancerului terapie cu oxigen aduce beneficii întrucât celule canceroase nu le convine mediul cu mult oxigen. Ele se reproduc într-un mediu fără oxigen.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite