Craiova: Răzvan Nicolae este matematicianul cucerit de muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Răzvan Nicolae este matematicianul cucerit de muzică
Craiova: Răzvan Nicolae este matematicianul cucerit de muzică

Cât a fost licean la Colegiul Fraţii Buzeşti şi-a căutat mereu o cale pe care paşii lui să meargă în direcţia visată, nu într-una care să nu-l definească.

Un tânăr zvelt şi foarte bine crescut. Aşa-i Răzvan Nicolae, proaspătul student al Departamentului de Muzică din cadrul Universităţii din Craiova. Câteva minute petrecute în preajma lui sunt suficiente pentru a înţelege cât este de important să ştii ce vrei de tine, de la viaţă, de la cei din jur. A vrut să urmeze o şcoală bună, a pus burta pe carte şi a devenit elevul Colegiului Naţional Fraţii Buzeşti. A stat trei ani la profilul matematică-informatică, bilingv-franceză, iar în ultimul an s-a îndreptat spre filologie. „Nu mi-am găsit locul la matematică. A fost un moment în care am realizat că nu voi profesa niciodată în această direcţie“, se confesează tânărul.

Nicio zi de chitară într-o şcoală muzicală


Pe când avea vreo opt ani şi-a dat seama că îi place chitara. Asculta Nirvana, Metallica, Guns N’Roses, formaţii care şi-au pus puternic amprenta asupra lui Răzvan. La 14 ani i se întâmpla un lucru extraordinar. Primea cadou o chitară. Prima şi cea mai frumoasă, chiar dacă nu era performantă. „Era o acustică normală, la care m-am chinuit foarte mult să cânt. După un an de zdrăngănit de unul singur, am dat de proseforul Mihăescu. Mi-a prezentat chitara clasică, jucând un rol decisiv în dezvoltarea mea“, mărturiseşte Răzvan Nicolae. Deşi nu a studiat într-o instituţie de învăţământ cu specific muzical, nu a văzut în asta un impediment în a acumula cunoştinţe despre instrumentul atât de drag lui. S-a pregătit în particular, căutând să ţină pasul şi cu şcoala în acelaşi timp.

Aflaţi despre competiţiile la care Răzvan a participat doar din Adevărul de Seară de vineri, din Craiova.



Născut: 6 iulie 1990, Craiova.
Studii: Student în anul I la Departamentul de Muzică, Universitatea din Craiova, specializarea Interpretare Instrumentală Chitară Clasică.
Hobby-uri: Muzica, desenul, sportul.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite