Niciun paznic pedepsit din cauza tâlharului evadat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea instituţiei aşteaptă să fie găsit fugarul, pentru a vedea ce are de spus, înainte de a lua vreo măsură. După aproape o lună, căutările au rămas însă fără rezultat.

Niciunul dintre gardienii de la Pelendava n-a fost încă sancţionat, după ce băcăuanul Eusebiu Grumeza le-a fugit de sub nas.Eusebiu Grumeza, de 36 de ani, a evadat de la Penitenciarul Pelendava din Craiova la 30 iunie 2011. Bărbatul, originar din Bacău, avea de ispăşit o pedeapsă de patru ani şi opt luni, pentru tâlhărie. El a fost condamnat după ce i-a smuls geanta de pe umăr unei femei, la doar trei zile după ce fusese eliberat din închisoare. Trimis să execute pedeapsa într-un penitenciar cu regim semideschis, Grumeza a avut nevoie de mai puţin de cinci minute pentru a evada. A profitat de faptul că gardienii l-au lăsat neînsoţit la toaletă şi a sărit gardul, fugind pe câmp. Deşi de atunci a trecut aproape o lună, conducerea Penitenciarului Pelendava n-a luat încă nicio măsură în cazul angajaţilor responsabili. „S-a deschis o anchetă, însă nimeni n-a fost sancţionat până acum. Mai întâi trebuie să vedem ce declaraţii va face şi bărbatul, după ce va fi prins. Abia după aceea se vor lua toate măsurile“, a declarat Leonard Voicilă, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

image

CLICK aici pentru GALERIE FOTO

Operaţiunile de căutare au rămas însă fără rezultat. Eusebiu Grumeza se dovedeşte mai abil decât poliţiştii, în ciuda faptului că nu cunoaşte zona şi, în momentul evadării, n-avea un ban în buzunar. Până acum, el n-a încercat nici să ia legătura cu familia. Ultima dată, alerta s-a dat în judeţul Gorj, la 11 iulie, oamenii legii fiind anunţaţi că fugarul ar fi fost văzut în apropierea localităţii Tismana. „Deţinutul a fost dat şi în urmărire internaţională. Oamenii legii nu au reuşit deocamdată să-l găsească şi nici nu au informaţii noi că s-ar ascunde pe undeva. În continuare se organizează filtre în tot judeţul“, a spus Amelia Căprărin, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. Eusebiu Grumeza are 1,70 metri înălţime, constituţie atletică, ochi căprui, păr şaten, cu un început de calviţie frontală, şi tatuaje pe ambii umeri şi pe antebraţul stâng. Când a evadat, purta bermude şi un tricou de culoare deschisă, cu cifra 2 pe spate.

Băcăuanul fusese adus la închisoarea din Craiova în acest an, la 18 martie, şi era programat să apară în faţa comisiei de liberare condiţionată la 27 aprilie 2014. Acum, pe lângă pedeapsa pe care o avea de ispăşit pentru tâlhărie, Grumeza riscă să primească un supliment de până la doi ani de detenţie.
 

De la Penitenciarul Pelendava au mai evadat trei deţinuţi, în anii 1999, 2001 şi 2006. Numele instituţiei a fost implicat, de-a lungul timpului, în mai multe scandaluri. Directorul adjunct, Sorinel Fulga, este cercetat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, fiind acuzat de abuz în serviciu şi fals în înscrisuri, după ce a rupt raportul de activitate întocmit de un gardian în legătură cu un deţinut care provocase un scandal, apoi se automutilase.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite