Nelu Gruia este un alt poliţist care şi-a executat soţia. Omul legii era supărat că femeia de lângă el îl părăsise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Gruia şi-a împuşcat soţia în inimă
Nelu Gruia şi-a împuşcat soţia în inimă

Nelu Gruia, în vârstă de 55 de ani, fostul şef al Biroului Arme şi Muniţii de la Poliţia Dolj, şi-a împuşcat soţia şi fiica în casa din Craiova pe data de 13 aprilie 2011, după care a încercat să se sinucidă.

Apropiaţii poliţistului au declarat că acesta era măcinat de  gelozie, după ce soţia îl părăsise  şi a jurat că se o să se răzbune. Nelu Gruia şi-a premeditat fapta sunt de părere psihologii . Şi-a împuşcat soţia şi fiica cu un pistol Glock „Faptul că a lăsat un bilet în care a scris cine să se ocupe de toată averea, arată clar că avea de gând să îşi omoare familia“,a  spus Mihail Jianu, psiholog.

Cunoscuţii familiei  au mai declarat că în biletul de adio directorul AJVPS Dolj a scris : "Regret ce s-a intamplat, nu mi-am dorit niciodată să se ajunga aici" este primul rând ingrosat din testamentul lăsat de fostul comisar-şef Nelu Gruia.

Şi-a împuşcat soţia în inimă

Poliţistul Gruia şi-a împuşcat soţia în inimă, iar fiica în abdomen, după care a încercat să se sinucidă. A tras şase focuri de armă. Carmen Gruia a decedat la scurt timp, iar poliţistul a murit pe masa de operaţie. Medicii au reuşit să o salveze pe Ruxandra Gruia, în vârstă de 24 de ani „În cazul lui Nelu Gruia moartea a fost violentă şi a fost cauzată de o hemoragie internă şi externă, urmare a plăgilor toracice produse prin împuşcare. Şi Carmen Gruia a murit tot în urma unei hemoragii interne şi externe provocată de plăgile toracice împuşcate", a precizat procurorul Claudiu Dinculescu, pe data de 13 aprilie 2011.

Soţii Gruia se certau zilnic

Nelu Gruia a depus o plângere la Parchet, pe 9 martie 2011 , împotriva soţiei şi a fiicei pentru lovire şi alte violenţe. În urmă cu două săptămâni să fie împuşcată şi Carmen Gruia a făcut o plângere în care îl acuza pe fostul poliţist de aceleaşi fapte.

Potrivit ultimei declaraţii de avere a poliţistului pensionat în 2009, familia deţinea o vilă într-un cartier rezidenţial de lângă uzina Ford, imobil ce se întinde o suprafaţă de 160 metri pătraţi, şi care a fost construită în 2006. Fostul şef al Biroului Arme şi Muniţii de la Poliţia Dolj deţinea şi un teren extravilan de aproape un hectar în comuna limitrofă Băniei, Şimnicu de Jos. Terenul de 9.600 metri pătraţi a fost cumpărat de aceasta în 2005. 
 Soţii Gruia mai aveau şi un băiat care este surdo-mut.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite