Neky labradorul, calificat la Mondiale. Vezi cum a reuşit puiul Kapei să intre în competiţie internaţională!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neky (locul I) este considerat cel mai rapid câine din România
Neky (locul I) este considerat cel mai rapid câine din România

Patrupedul a obţinut titlul de „Campion România“ la Campionatul Naţional al Câinilor de Salvare de la Deva, în specialitatea căutare de suprafaţă.

Labradorul retriever Neky Liguard, antrenat de Liviu Ionescu, preşedintele Centrului Naţional de Educare Canină, a câştigat şi marele premiu „Câine de Salvare campion AchR 2011“, cu cel mai mare punctaj înregistrat în competiţie. Neky este puiul Kapei, deţinătoarea titlului de Campioană Internaţională de Lucru.

„Este considerat cel mai rapid câine de salvare din România. Neky este foarte dornică de a lucra. Intră în priză de cum îi pui hamul pentru antrenament. Tratamentul ei special constă în a o băga mereu în seamă şi în plăcerea de a se juca cu familia“, a povestit Liviu Ionescu, menţionând că Neky este şi vicecampioană de frumuseţe.
Cel de-al doilea titlu de Campion România este deţinut de ciobănescul german Viss vom Haus Selia, proprietar Willi Landt, din Deva, în specialitatea căutare în dărâmături.

Alţi patru câini pregătiţi la Craiova au adus în Bănie titlul de „Învingător Club“, doi fiind labradorii Next Liguard şi Nesie Liguard, fraţii lui Neky, propietari Daniel Oacă şi Corina Diaconu, cocker-ul Skip, al lui Romeo Mitrache, şi ciobănescul german, Romano Kasim, deţinut de Cristian Şerban.

Neky este considerat cel mai rapid câine din România

Click pe poze pentru galerie foto

„Dacă Neky este deja calificată, obţinând dreptul de a reprezenta România la Campionatele Mondiale de Salvare al FCI şi IRO, din 2012, din Ucraina, cu siguranţă şi ceilalţi cîştigători se vor regăsi în alte competiţii internaţionale, dorindu-şi calificarea la Mondiale“, a mai spus Ionescu, precizând că acest campionat a avut un grad ridicat de dificultate.

Competiţia, organizată de Clubul de Dresaj Canin,  a avut loc la baza zonei istorice a Cetăţii, în pădure, pentru proba de căutare suprafaţă, şi în zona de restaurare a monumentului, pentru căutare în dărâmături.

„Până azi, am reuşit să ajung la performanţe maxime cu patru câini personali şi alte şase exemplare canine formate de mine.  Acum este o mândrie şi o satisfacţie maximă să vezi trei exemplare din canisa ta, campion România şi învingători de club la un Campionat Naţional“, a mărturisit Ionescu.

Toţi câinii câştigători vor merge, în perioada 26 – 27 noiembrie, la Campionatul Naţional pe Echipe, organizat de Centrul Chinologic „Aurel Greblea“ din Sibiu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite