Craiova: SONDAJ/ Nefericiţi că nu sunt destul de săraci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: SONDAJ/ Nefericiţi că nu sunt destul de săraci
Craiova: SONDAJ/ Nefericiţi că nu sunt destul de săraci

Mii de craioveni nu vor mai primi ajutorul de încălzire pentru că depăşesc cu puţin baremul. Familiile ai căror membri câştigă între 425 şi 615 lei nu vor mai beneficia de sprijin pentru cumpărarea lemnelor din cauza unei modificări legislative.

Mariana Ciobanu reprezintă pentru autorităţile locale doar un nume pe lista săracilor Craiovei care nu mai primesc la iarnă bani ca să nu îngheţe în casă. În spatele numelui din tabel, se ascunde însă povestea tristă a unei pensionare nevoite să drămuiască fiecare bănuţ pentru a supravieţui.
Femeia a aflat aseară de la reporterii Adevărului de Seară că nu va mai primi bruma de bani pe care o folosea în fiecare an să-şi cumpere lemne. Cu lacrimi în ochi, Mariana Ciobanu ne-a povestit că nu ştie cum se va descurca să se încălzească la iarnă. „Am făcut cerere de ajutor la începutul lunii şi aşteptam să iau banii, că deja nu se mai poate sta în casă de frig. Am început să adun ambalaje, resturi de lemne ca să le pun pe foc“, a spus pensionara. Femeia ne-a mai spus că singura soluţie pe care o are la îndemână este să ia la picior cartierele Craiovei şi să strângă resturi de lemne aruncate de oamenii cu stare.

Umilită de stat


Fără un ajutor din partea statului, nevoită să aibă grijă şi de mama sa în vârstă de 85 de ani, Mariana Ciobanu ne-a spus că nu i se pare corect ca statul să facă asemenea greşeli. „De fiecare dată când mă duc să-mi iau pensia văd un colonel care vine şi el să-şi ia banii. Eu iau 540 de lei, el 10.000. Şi l-am şi întrebat: dumneata câte burţi ai de primeşti 10.000 de lei şi eu abia am să pun o pâine pe masă în fiecare zi? E umilitor să-mi ia şi cele câteva zeci de lei pentru căldură şi lor să le lase pensii de 10.000 de lei!“, ne-a spus pensionara.

217 cereri de subvenţie din cele 521 depuse de craioveni au fost deja respinse de Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială din cadrul Primăriei pentru că veniturile nu se mai încadrează. Lucrătorii Direcţiei spun că mii de craioveni nu vor mai primi subvenţii.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite