Craiova: Actorii de la Teatrul Naţional colindă lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorii Teatrului Naţional Marin Sorescu din Craiova au fost de curând aplaudaţi şi la Festivalul Dramei Antice Greceşti de la Nicosia, din Cipru.

Stuttgart este capătul de linie al proiectului „Teatru Orient Express“. De ieri şi până pe 20 iulie, aici se află şi trupa Naţionalului din Bănie, care evoluează în piesa “Occident Express” a lui Matei Vişniec, regizată de Alexandru Boureanu. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Ştefan Mirea, Adela Minae, Raluca Păun, Geni Macsim, Dragoş Măceşanu şi Marian Politic. Una dintre cele două reprezentaţii a avut loc astăzi. La festival au mai participat teatre din Turcia, Serbia, Croaţia, Slovenia şi Germania. Trenul folosit drept scenă a fost oferit de Compania Naţională de Căi Ferate din România.

Cele dintâi apaluze au răsunat în Băneasa

Spectacolul „Occident Express” a fost văzut în premieră absolută în Gara Băneasa din Bucureşti, unde publicul s-a mutat din sala de spectacole în aer liber, iar acest lucru l-a apreciat drept extraordinar. Aşa s-a întâmplat şi la Craiova, în ultimele zile ale lunii mai. Sute de locuitori ai oraşului au rămas fără grai de uimire şi încântare la vederea actorilor pe peronul gării. Din Cetatea Banilor, trenul Orient Express a pornit spre Timişoara, unde a şi staţionat timp de două zile. Aceleaşi aprecieri, la fel de multe aplauze au primit actorii din Bănie, după cum s-a întâmplat apoi în Serbia, la Novi Sad. Piesa „Occident Express” a fost scrisă de Matei Vişniec special pentru Naţionalul craiovean.

Teatrul a trecut şi prin Cipru

Spectacolul „Medeea“, de Euripide, a urcat pe scena Festivalului Dramei Antice Greceşti de la Nicosia, care a încheiat deja cea de-a XIII-a ediţie la 14 iulie. Printre slujitorii din templul Thalei care  au evoluat în amfiteatrele din Nicosia, Paphos şi Larnaca se numără Cerasela Iosifescu, Sorin Leoveanu, Adrian Andone, Geni Macsim, Cătălin Băicuş, Dragoş Măceşanu şi Valentin Mihali.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite