Evoluţia democraţiei, prin ochii unor tineri români şi greci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii au urmărit cu entuziasm cele două filme despre democraţie
Tinerii au urmărit cu entuziasm cele două filme despre democraţie

Bibilioteaca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ a găzduit săptămâna trecută un eveniment organizat de 20 de tineri voluntari din România şi Grecia. Într-una din sălile bibliotecii au rulat două filme realizate de participanţii la proiectul „Democracy like a movie”.

Proiectul care s-a desfăşurat pe o perioadă de opt luni şi a implicat participanţi din Craiova şi Atena este finanţat de Comisia Europeană prin intermediul programului Tineret în Acţiuni şi implementat de Asociaţia Pro Civica Oltenia.

Pe parcursul a opt luni, 20 de tineri voluntari au realizat două filme care ilustrează transformarea democraţiei din timpurile lui Pericle până în prezent. Lansarea a cuprins şi o expoziţie de fotografie având ca tema tot democraţia şi principiile acesteia. Participanţii s-au pregătit timp de câteva luni şi au conceput cele două pelicule, lansarea filmelor având loc în prezenţa prietenilor, presei şi a reprezentanţilor administraţiei locale.



„Proiectul a început în luna aprilie şi se încheie azi. Au fost opt luni în care cei 20 de tineri au colaborat prin intermediul intenetului, s-au documentat despre tehnicile de realizare a filmelor, despre interpretare, montare şi toate detaliile de care aveau nevoie ca să îşi construiască filmele. Au fost pe rând scenografi, actori, regizori şi au luat foarte în serios sarcina pe care au avut-o”, a declarat Gabriela Fariseu, trainer Pro Civica Oltenia.

filme democraţie

În urmă cu două săptămâni, cei 20 de voluntari români şi greci s-au întâlnit pentru prima dată în Atena, unde au filmat prima parte a celor două filme, după care au venit cu toţii în Craiova şi au continuat.

„Scenele din cele două filme cuprind de la imagini cu Atena Antică, până la interpretări ale unor episoade istorice, sau tehnici folosite în filmele psihologice. Cred că ideea de interpretare non-conformistă le-a pus foarte mult la încercare creativitatea participanţilor şi până la urmă au ieşit două filme care pot fi comparate cu filmele de scurt metraj prezentate la festivaluri”, a mai spus Gabriela Fariseu. 



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite