„N-am avut nicio performanţă sindicală în învăţământ anul acesta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Lungulescu, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar „Spiru Haret“ Dolj
Constantin Lungulescu, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar „Spiru Haret“ Dolj

Constantin Lungulescu, preşedintele Sindicatului Spiru Haret Dolj, a tras linie astăzi, în conferinţă de presă, şi a declarat 2011, an campion la procese şi fără precedent în privinţa inexistenţei dialogului cu Ministerul Educaţiei.

„Încheiem un an trist, cu perspective sumbre. N-am avut nicio performanţă sindicală. Nu există dialog între sindicate, Ministerul Educaţiei şi clasa politică. Am pichetat trei săptămâni pentru a intra în dialog cu ministerul şi am fost refuzaţi. Este fără precendent acest fapt“, a declarat Lungulescu.

Tot anul s-a aflat sub semnul acţiunilor deschise în instanţă pentru indemnizaţia de concediu tăiată cu 25%, pe Legea 221, pentru rîncadrări, ajutor de deces sau primă de pensionare, pentru sute de euro.

„Suntem campioni la procese. S-au derulat foarte multe în 2011 şi le vom continua în 2012. Cele pe Legea 330 trebuie duse la bun sfârşit. Sperăm ca toate hotările judecătoreşti definitive şi irevocabile să fie puse în aplicare“, a mai precizat liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar „Spiru Haret“ Dolj.

Sindicatul a acţionat în instanţă primării din Dolj care nu au decontat naveta profesorilor, în urnele situaţii chiar din 2010. Pe lista acestora se află Siliştea Crucii, Valea Stanciului, Cerăt, Piscu Vechi, Cernăteşti, Băileşti etc.

Lungulescu a reclamat „salariile penibile“ ale cadrelor didactice şi încărcătura nejustificată a muncii acestora cu tot felul de hârtii.

„Nu-i deranjează lucrul cu copiii la clasă, ci hârţogăria pe care trebuie să o prezinte la raporte, când sunt controale“, a mai spus Lungulescu.

În privinţa protestelor, sindicalistul spune că „este lehamite în general în România la ieşirile în stradă“, dar nu le exclude în 2012, dacă nu se schimbă modul în care este finanţat sistemul, dacă va fi în continuare trenată aplicarea hotărârilor judecătoreşti, dacă vor mai apărea disponibilizări.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite