Craiova: Muzică de film, astă-seară în festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suita Harry Potter va fi cântată la trompetă, corn, trombon şi tubă, de masteranzi şi absolvenţi ai Universităţii de Muzică Bucureşti. Oaspeţii Filarmonicii Oltenia sunt membrii Ansamblului „Romanian Young Brass“.

După ropote de aplauze pentru concertul de deschidere a Festivalului „Craiova Muzicală“, ce a avut loc aseară, ritmul se mută astăzi, la ora 19.00, în dimensiunea cinematografică, mai precis în lumea muzicii de film. Cei 13 componenţi ai Ansamblului „Romanian Young Brass“ dăruiesc publicului o diversitate, în care au strecurat Suita lui Jim Parker, „Un londonez la New York“, „Harry Potter“ de John Williams, pe Leonard Bernstein cu „Tonight“ din „West Side Story“, „O sole mio“ sau „Adios pampa mia“, a lui Mariano Mores.

Unici în România

Despre repertoriul ansamblului, ce a fost întâi un cvintet de alamă, se spune că este unic în România. În el se regăseşte muzică renascentistă, barocă, modernă, dar şi tradiţională, de pe tot cuprinsul planetei. Dirijorul Ansamblului este Mihai Ceascai, invitat permanent al filarmonicilor din ţară, ca instrumentist, dar şi ca solist, cunoscut ca interpret a versiunii pentru tubă şi alămuri a „Dansului ţărănesc“ de Constantin Dimitrescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite