Muzeu unic în România prinde contur la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei va fi o poveste „spectacol“cu piese de tezaur prezentate multimedia, butaforie şi actori.

Un tur virtual al clădirii de pe strada Madona Dudu 14 te conduce prin Peştera Muierii, unde un film 3D face cunoscut craniul de Homo Sapiens, descoperit acolo. Sunt popasuri în locuinţe neolitice, întâlniri cu războinici din perioada daco-romană, respiro într-un amfiteatru cu băncuţe de piatră, curiozităţi în „labirintul“ Epocii Medievale, animat cu luptători migratori, mai departe reprezentarea marelui Ban al Craiovei, Mihai Viteazul, judecând un litigiu între doi boieri, a imaginii personalităţilor acestei regiuni, din epoca modernă şi contemporană. 

Maniera de expunere a obiectelor de patrimoniu asupra căreia s-a oprit echipa Muzeului Olteniei este abordată de British Museum, Metropolitan sau Muzeul oraşului Shangai.

Relaxare în lapidarium

În holul cu scara monumentală sunt prevăzute o recepţie, un ecran pe care vor rula evenimentele culturale şi un info-chioşc despre turismul în Dolj. Apoi, un lapidarium acoperit cu geam, va fi loc de relaxare, dar şi spaţiu expoziţional, iar la cafeneaua de pe terasa central vor putea fi admirate mostre de instrumente cu care romanii îşi păstrau şi pregăteau hrana.

„Prezentarea se bazează foarte mult pe echipamente hi-tech, pe o concepţie ştiinţifică foarte nouă care porneşte de la ideea de viu, interactiv, pe elemente de spectacol la propriu, deoarece vizitarea va fi garnisită cu întâlniri supriză cu personaje din istoria regiunii întruchipate de tineri actori“, a povestit Mihai Fifor, directorul Muzeului Olteniei.

image

Click pe POZE pentru a vedea imagini din şantierul Secţiei de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite