VIDEO/FOTO Craiova: Muncitor neplătit de trei luni cocoţat pe macara: „Dacă nu îmi daţi banii, mă omor!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un muncitor al firmei care se ocupă de modernizarea Staţiei de Epurarea de la Făcăi, judeţul Dolj, a stat cocoţat două ore pe macaraua din curtea şantierului, nemulţumit de faptul că nu şi-a primit banii pe ultimele trei luni de muncă.

Adrian Dăncău (23 ani) din Motru a venit azi-dimineaţă la serviciu supărat foc din cauză că nu mai are din ce să îşi întreţină cei trei copii. În speranţa că îşi va impresiona şefii, tănărul s-a urcat pe macaraua din curte şi a ameninţat că se aruncă dacă nu îşi primeşte banii. Bărbatul a urlat în gura mare „Daţi-mi banii hoţilor!“, a huiduit şi a ameninţat că se sinucide dacă încearcă cineva să vină spre el.

image

Directorii firmei din Turcia, Sistem Yapi nu au avut decât să facă rost de cele peste cei 3.000 de ron pe care îi datorau muncitorului, convingându-l în acest fel să coboare.

Tânărul coboară după ce turcii i-au promis că îi dau banii pe loc

image

„Dacă nu ameninţam că mă omor nu îmi dădeau banii. Am şi eu trei copii de crescut. Nevasta e acasă, nu are serviciu, din ce să trăim?“, a mărturisit tânărul după ce a coborât.

Adrian Dăncău

image

În aceeaşi situaţia ca a muncitorului se află şi ceilalţi 90 de angajaţi care nu şi-au mai primit salariile din aprilie, anul acesta. „Nu ne-am mai primit bani de vreo trei luni. Ne-au promis că o să ne intre astăzi pe carduri dar nu cred că va fi aşa. Până trec pe la bancă, ‚ sigur mai durează câteva zile“, a spus Budurea George, un alt muncitor nemulţumit.

Conducerea firmei Sistem Yapi, societatea care se ocupă de reabilitarea staţiei de epurare de al Făcăi susţine că firma are probleme financiare serioase. „Trecem printr-o perioadă mai grea la fel ca şi celelalte firme. Acest tânăr este nemulţumit că nu şi-a primit banii pe ultimele două luni. Nu este o situaţie gravă, oamenii o să îşi primescă salariile“, a declarat Dina Mutlu Deniz, reprezentantul societăţii turceşti.

Dina Mutlu Deniz, reprezentantul firmei turceşti

image

Pe de altă parte, reprezentanţii Companiei de Apă Oltenia, propietarii staţiei de epurarea de la Făcăi, susţine că firma turcească a primit banii pentru lucrări la timp, proiectul fiind susţinut cu fonduri europene. „Este vorba de o finanţare de europeană. Firma turcească lucrează de la 1 februarie 2008 pe acest şantier şi are termen limită data de 15 decembrie, anul acesta. Din păcate, lucrările sunt realizate doar în proporţie de 53 de la sută deşi ar fi trebuit să fie la 80 la sută“, a declarat Constantin Puşcă, şef serviciu Proiecte Europene din cadrul Companiei de Apă Oltenia.

Săpămâna trecută,  viceprimarul primăriei Craiova le-a cerut turcilor de la staţia de epurare a apelor uzate de la Făcăi să facă rocada cu italienii asociaţi de la EMI pe motiv că nu au forţa necesară să finalizeze lucrările la timp.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite