Craiova: Viaţa printre gunoaie, coşmarul locuitorilor din Mofleni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii din Mofleni stau baricadaţi în locuinţe pentru că afară aerul nu se poate respira. Groapa ecologică din zonă emană un miros insuportabil.

„Miroase, domnişoară! Nu vedeţi şi dumneavoastră ce mizerie este acolo? Să veniţi seara să vedeţi cum este, îmi este frică să mai îmi las copilul la joacă de frică să nu se îmbolnăvească. Noi ne-am mutat în urmă cu şase ani la Mofleni. Am crezut că am scăpat de nebunia de la oraş, dar am dat peste un focar de infecţie. Groapa de gunoi nu ar trebui să fie atât de aproape de casele noastre“, a declarat Cristina Busuioceanu, locuitor din cartierul Mofleni.

Salubritatea: „Nu există niciun fel de probleme“

Groapa ecologică de la Mofleni se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 36 de ha şi a fost inagurată în 2005. „Durata de viaţă a unei asemenea gropi este de maxim 39 de ani. Din punctul nostru de vedere nu există niciun fel de probleme.Este adevărat că miroase, însă am adus moloz cu maşinile, pe care l-am turnat de jur împrejur tocmai pentrua estompa acest fenomen“, a declarat Sorin Ciobanu, director Serviciul Public de Salubritate din Craiova.

Oamenii susţin că nici apa din zonă numai este potabilă

Locuitorii din Mofleni se plâng şi de faptul că apa a fost infectată şi nu mai poate fi consumată.„Au fost aruncate mizerii în sursa de apă de unde ne alimentăm, iar acum are un gust ciudat. Noi bem numai apă plată sau mergem la cu bidoanele la cişmele pentru a face rost de apă potabilă“, a spus Alexandru Prejbeanu. Sanepidul nu a primit nicio sesizare de la oamenii din zonă că apa nu ar fi potabilă.„La noi nu a ajuns nicio informaţie cu privire la acest lucru. Nu avem de unde să ştim care sunt zonele unde apa nu este bună de băut. Vor merge doi inspectori în zonă pentru a preleva probe, apoi vom putea da un verdict“, ne-a declarat Marian Voinescu, inspector-şef Sanepid Dolj.

Toate gropile de gunoi din judeţ vor fi închise

Garda de Mediu va face verificări în perioada următoare pentru a vedea dacă toate amplasamentele vor fi închise. Nu corespund normelor impuse, iar din această cauză nu vor mai funcţiona. „După data de 15 iulie, groapa ecologică de la Mofleni va prelua toate deşeurile. Vor trebui însă să fie îndeplinite unele condiţii, şi anume să fie acoperită în întregime pentru a nu mai exista niciun fel de probleme. În caz contrar, vom aplica sancţiuni drastice“, a declarat Ileana Şerban, comisar-şef Garda de Mediu Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite