Craiova: Modernizarea străzilor, scumpită peste noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Modernizarea străzilor, scumpită peste noapte
Craiova: Modernizarea străzilor, scumpită peste noapte

Consiliul Local a aprobat fără să crâcnească dublarea sau chiar triplarea valorii lucrărilor de reabilitare a patru străzi din oraş. Reabilitarea străzii Dezrobirii a ajuns să coste 11 milioane lei, faţă de 3,3 milioane, cât costa la începutul anului.

Firma Delta ACM, angajată de Primărie să se ocupe de întreţinerea şi reabilitarea străzilor Craiovei pe o perioadă de patru ani, se înfruptă din bugetul local mai ceva ca din propriul buzunar. Societatea execută sau a executat pe străzile Nicolae Iorga, Dezrobirii, Păstorului din Rovine şi pe strada Nanterre lucrări la o valoare dublă sau chiar triplă faţă de cea estimată iniţial. Proiectantul angajat să realizeze documentaţia tehnică a motivat în fiecare caz că a solicitat un nou deviz din cauza diferenţelor majore între realitatea de la faţa locului şi situaţia din hârtii. Atât de mari, încât preţul străzii Dezrobirii, care are o lungime de 1,7 kilometri, a ajuns de la 3,32 milioane lei la 11 milioane lei într-un interval de doar câteva luni.


Strada Nicolae Iorga, cu o lungime de 1,3 kilometri, a ajuns să coste 13,5 milioane lei de la valoarea de 6,1 milioane, la care fusese estimată la începutul anului. „Este vorba despre suplimentarea locurilor de parcare şi de necesitatea modificării soluţiei tehnice de la turnarea unui strat de asfalt la turnarea a două straturi de asfalt, deoarece pe majoritatea acestor străzi au fost făcute lucrări de intervenţii, iar soluţia propusă iniţial nu ar fi asigurat o rezistenţă corespunzătoare a fundaţiei”, ne-a spus azi Carmen Licu, purtător de cuvânt al Primăriei. Cu alte cuvinte, proiectanţii şi-au dat seama abia după ce lucrările au început că ar fi nevoie de două straturi de asfalt, nu de unul, şi de mai multe locuri de parcare.


Craiovenii, scârbiţi de afacerea Delta


Nici strada Nanterre nu a scăpat de scumpirile băgate sub nasul Primăriei de Delta. Cu o lungime de numai 780 de metri, reabilitarea carosabilului de pe această stradă a ajuns să coste de la 1,48 milioane lei la 4,77 milioane lei. Întrebaţi de reporteri ce părere au despre această situaţie, cetăţeni ai oraşului ne-au spus că s-au obişnuit deja cu metoda. „Afacerea e a primarului, a partidului, a celor care au societatea asta, numai a noastră nu. Parcă văd că peste un an se pun iar cu pichamerele pe asfalt şi iar ne îndatorăm pe nu ştiu câţi ani ca să putem plăti”,a spus George Ilie, unul dintre craiovenii care locuiesc în cartierul Rovine.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite