Modernizare cu finanţare „3 în 1“: Tunelul rutier, Water Park-ul şi şase străzi din Craiova, gata de semnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea va obţine aproape 40 de milioane de euro din fonduri nerambursabile pentru cele trei investiţii.

Primăria Craiova ar putea obţine până la finele acestei luni, prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), finanţare europeană pentru trei mari proiecte, intens mediatizate începând încă din anul 2008. Potrivit directoarei Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Oltenia, Marilena Bogheanu, semnarea contractelor de finanţare urmează să aibă loc în aceste zile. „Este vorba despre pasajul subteran din centrul Craiovei, despre Water Park-ul din Lunca Jiului şi despre reabilitarea a şase străzi prin proiectul privind dezvoltarea infrastructurii din partea de nord-vest a oraşului. Primele două sunt pregătite pentru semnare, iar celălalt este în curs de avizare, însă noi credem că va fi gata în aceste zile. Toate cele trei contracte urmează să fie parafate în acelaşi timp“, a declarat Bogheanu.

Udrea, poftită la semnat

Dacă şi reabilitarea străzilor Pelendava, Brestei, Amaradia şi Toamnei şi a bulevardelor Oltenia şi Tineretului va primi undă verde de la minister, 37 de milioane de euro vor intra în conturile municipalităţii după ce vor fi semnate contractele de finanţare. La ceremonie ar putea lua parte şi ministrul Elena Udrea. „Am vorbit cu domnul primar Antonie Solomon şi am înţeles că a vorbit cu doamna Udrea să vină la Craiova. Probabil că va veni, fiind vorba de trei proiecte, adică de o sumă foarte mare“, a mai spus directoarea ADR Oltenia.

Parcul de distracţii din Lunca Jiului va costa 20 de milioane de euro, 11,7 milioane provenind din fonduri europene. Restul banilor vor fi asiguraţi de Primăria Craiova, care a contractat un credit bancar din care va cofinanţa şi lucrările la Centrul multifuncţional. Distracţie fără pauză Water Park-ul va avea o secţ iune acoperită, cu ştranduri şi jocuri de apă, care vor putea fi utilizate pe tot parcursul anului, dar şi una în aer liber, care va cuprinde, printre altele, un bazin cu valuri, cascade şi platforme de joacă. Proiectul de modernizare a celor şase străzi are o valoare totală de 17,3 milioane de euro, din care 12,8 milioane reprezintă finanţare nerambursabilă.

Pasajul subteran dă traficul peste cap

Pasajul subteran de pe strada Arieş va costa 15,6 milioane de euro. Din această sumă, 12,5 milioane de euro reprezintă fi nanţarea obţinută din fonduri europene nerambursabile. Reprezentanţii Primăriei nu au stabilit deocamdată ce străzi vor fi închise pentru realizarea investiţiei, însă suprapunerea lucrărilor cu cele de la pasajul suprateran din Valea Vlăicii va perturba şi mai mult trafi cul rutier în centru.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite