Mitropolia Oltenia este gata să lase 700 de elevi în stradă. Clădirea Colegiului Naţional „Elena Cuza“ a intrat în posesia preoţilor care vor să o transforme într-o televiziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 700 de elevi riscă să fie evacuaţi de la Colegiul Naţional „Elena Cuza“
Peste 700 de elevi riscă să fie evacuaţi de la Colegiul Naţional „Elena Cuza“

Imobilul a intrat în posesia Mitropoliei în anul 2010 în urma unei hotărâri definitive date de Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie. Conducerea Colegiului Naţional „Elena Cuza“ a trebuit astfel să le plătească preoţilor o chirie de 8000 de lei pe lună.

Conducerea instituţiei de învăţământ nu a avut de unde să facă rost de  8000 de lei pe lună, iar Mitropolia Oltenia a reziliat contractul şi a  cerut în instanţă clădirea „Noi nu avem fonduri pentru a putea plăti chiria pe fiecare lună. Banii noi trebuia să îi primeam de la Primăria Craiova, însă cum nu ne-au alocat suma respectivă am acumulat 600.000 de lei datorii către Mitropolia Oltenia. Luna viitoare se pare că vom fi evacuaţi de aici şi nu ştiu unde ne vom duce cu cei 700 de elevi. Mitropolia Oltenia se comportă ca şi cum ar fi o societate comercială care ţine la bunul ei“, a spus Liviu Cotfasa, directorul adjunct al Colegiului Naţional „Elena Cuza“.

„Biserica trebuie să ocrotească şcoala“

Părinţii elevilor nu sunt de acord cu decizia Mitropoliei „Biserica trebuie să ocrotească şcoala. Elevii unde vor merge în cazul în care vor fi evacuaţi? Nu este normal aşa ceva“, a spus Marian Vlad.
 
Conducerea Colegiului Naţional „Elena Cuza“ a făcut adrese la primărie pentru plata chiriei sau găsirea altei soluţii „Nu am recurs deocamdată la evacuarea imobilului, din respect pentru instituţie. Aşteptăm totuşi să ni se achite datoriile. Dacă nu vor da nici un semnal, vom începe să luăm şi hotărâri. Fiecare persoană care închiriază un spaţiu trebuie să primească banii conform contractului“, a precizat Ioniţă Apostolache, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei .

Mitropolia Oltenia ar vrea să transforme imobilul Colegiului „Naţional Elea Cuza“ într-o televiziune.

Conducerea Mitropoliei susţine că nu vrea să deschidă o televiziune în clădirea şcolii.

„Consiliul local ar fi trebuit să plătească banii, dar până acum nu a achitat nimic şi s-a acumulat o datorie de 600 000. Din păcate  în conturile Primăriei Craiova sunt doar 17 lei. O să le propune celor de la Mitropolie să le dăm un alt spaţiu, în schimbul clădirii colegiului. Negocierile vor fi clar grele pentru că vorbim despre o clădire situată la kilometrul 0 al oraşului“, a spus Lia Olguţa Vasilescu, edilul oraşului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite