Craiova: Mititelu răspunde facţiunii Sezione Ultra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a avut prima reacţie după protestul iniţiat de Sezione Ultra.

Citiţi protestul facţiunii Sezione Ultra

Finanţatorul Ştiinţei a dezminţit informaţiile apărute pe site-ul Sezione Ultra şi acuză membrii galeriei. În comunicatul oficial emis de club, Adrian Mititelu a vorbit despre implicarea sa la Universitatea şi a negat acuzaţiile care i se aduc. 

Comunicatul complet:

În ziua de 17 iunie 2009, am luat la cunoştinţă protestul grupării Sezione Ultra la adresa clubului şi a tuturor celor care activează în cadrul Universităţii Craiova.
Conţinutul acestui protest reprezintă numai minciuni sfruntate, aiureli, foarte multe inepţii şi în general lucruri total neadevărate şi deosebit de jignitoare la adresa tuturor celor care muncesc în cadrul clubului Universitatea Craiova şi in special la adresa mea, Adrian Mititelu.

Vreau să le reamintesc tuturor simpatizanţilor Universităţii Craiova şi in special pentru a le retrezi memoria celor care se pare că au uitat realizările mele, împreună cu cei care au muncit alături de mine, în cei patru ani de când mă aflu în fruntea clubului Universitatea Craiova.
În anul 2005, am preluat FC Universitatea Craiova cu 3 jucători legitimaţi, retrogradată în Divizia B, cu 2 puncte penalizare, cu 14 litigii sportive şi civile, circa 40 miliarde de lei vechi datorii, fără niciun teren de antrenament competitiv, cu un stadion aflat într-o stare deplorabilă, plus mii de tone de pesimism împletite cu foarte multă ostilitate.

Am reuşit să readuc Ştiinţa în prima divizie după numai un an competiţional, într-un mod cinstit şi demn, uşor-uşor punând bazele unei noi reconstrucţii. La acea vreme am anunţat un proiect de reconstrucţie a Universităţii Craiova pe o perioadă de 8 ani de zile. Cu tenacitate şi împotriva tuturor opreliştilor am reuşit să continuu ceea ce am început, deşi factorii locali s-au împotrivit şi mi-au pus multe beţe-n roate. Între timp, în aceşti 4 ani, s-au realizat investiţii cum nu au existat în istoria fotbalului craiovean: peste 100 miliarde de lei vechi s-au investit în baza sportivă “Ion Oblemenco”, care ne plasează într-o altă lumină în dorinţa noastră de a deveni un club cu adevărat european.

De asemenea, cantonamentul de la Lunca Jiului a cunoscut o modernizare serioasă în comparaţie cu modul în care se prezenta în momentul preluării sale. Imaginea clubului a evoluat remarcabil: suntem unicul club din România îmbrăcat de prestigioasa firma de echipament sportiv Adidas, avem unul dintre cele mai spectaculoase shopuri de prezentare, deţinem un magazin mobil pentru necesităţile numeroşilor suporteri ai Ştiinţei din întreaga ţară. Dar cea mai de preţ realizare a noastră o reprezintă lotul de jucători, cel mai apreciat şi valoros din România în acest moment. Nu întâmplător avem 11 internaţionali şi alţi 4 - 5 care bat la uşile echipelor naţionale.

Toate aceste lucruri s-au făcut cu chin, cu trudă şi foarte multe nopţi albe. În total, din ziua în care am preluat Universitatea şi până astăzi, am adus în club peste 17 milioane de euro, aceşti bani reprezentând cea mai puternică injecţie financiară făcută vreodată în istoria clubului, investiţie aflată la vedere şi cunoscută de toţi simpatizanţii Ştiinţei. Numai un om de rea-credinţă nu vrea să le vadă sau le subapreciază.
Din păcate, în toţi aceşti ani, cât m-am luptat pentru reconstrucţia echipei şi a clubului, unii dintre suporteri, printre care se numără şi cei din Sezione Ultra, nu au făcut nimic altceva decât să înjure şi să emită comunicate unul mai cretin decât altul, în momente total nepotrivite.

Analizând prestaţia aşa-zişilor suporteri, gen Sezione Ultra, afirm cu tărie că ei au făcut numai rău clubului Universitatea Craiova şi, din dorinţa de a arăta importanţa lor în viaţa echipei, au comis erori uriaşe. Lăsând la o parte injuriile şi jignirile la adresa mea, peste care viaţa m-a învăţat să trec, sunt total indignat de acuzaţiile aduse jucătorilor, că ar fi cedat intenţionat vreodată vreun meci. Această mizerie este fără margini şi constituie o mare jignire adusă celei mai curate echipe din întreaga istorie a fotbalului craiovean.

Afirm cu tărie că, după aceste jigniri aduse de suporteri ca aceia ce fac parte din brigada Sezione Ultra, nu merită atenţie din partea actualilor jucători, jigniţi şi calomniaţi pe nedrept. Din fericire însă, majoritatea fanilor nu împărtăşeşte gândirea obtuză şi primitivă a celor de la Sezione. Probabil că nici în cadrul acestei grupări, nu toţi fanii împărtăşesc punctul de vedere al celor care au întocmit comunicatul în numele Sezione Ultra.
Să faci atâtea şi atâtea acuzaţii, cu imensă iresponsabilitate, la adresa unor oameni care au muncit dându-şi şi viaţa pentru interesul clubului, denotă ură sau prostie fără margini, rod al unor minţi bolnave.

A emite comunicate, împroşcând munca tuturor, luând în băşcălie pe toată lumea, e cel mai simplu lucru de făcut. Dar a ajuta clubul cu ceva, a pune o cărămidă la reconstrucţia sa este foarte greu. Una este să fii supărat pentru ratarea obiectivului, alta este să emiţi abjecţii.
Nu am avut niciodată pretenţia să primesc aplauze şi aprecieri din partea celor de la Sezione, ci doar să aibă bunul-simţ să recunoască munca depusă în slujba acestui club, în ciuda tuturor vicisitudinilor întâlnite în aceşti 4 ani.
Nu spun că nu am comis şi erori, însă a mă acuza de rea-credinţă este o mare nedreptate!!!
Eu oricând pot jura cu mâna pe Biblie şi pot să mă supun oricărui test că nu am trădat niciodată culorile acestui club. De aceea, atunci când merg pe stradă, 9 oameni din 10 mă salută şi mă încurajează.

M-aş fi aşteptat la un altfel de comunicat, în care cei de la Sezione să facă un apel ca toţi suporterii să strângă rândurile, să fie alături de echipă şi sa cumpere o mie de abonamente pentru noul sezon, cu speranţa şi optimismul că anul viitor nu vom mai rata obiectivul, şi să demonstreze astfel că sunt suporteri adevăraţi şi nu nişte zgârie-brânză, care de fapt nici nu ştiu ce vor.
Constat cu amărăciune că ei, prin ceea ce fac, inclusiv prin acest comunicat, contribuie destul de mult la încercarea de destabilizare a clubului.
Astfel de suporteri nu fac cinste Universităţii Craiova, iar Universitatea Craiova nu are nevoie de astfel de suporteri.
În concluzie, aşteptăm ca marea masa de fani a Universităţii, care au fost alături de echipă şi la bine, şi la greu, să rămână alături de Ştiinţa, pentru că va veni ziua în care soarele va ieşi şi pe strada noastră.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite