Miting pro Solomon în faţa Teatrului Naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii au afişat pancarte de încurajare
Oamenii au afişat pancarte de încurajare

Peste 500 de persoane, salariaţi ai primăriei Craiova, revoluţionari, consilieri locali, cetăţeni din localitatea Leamna şi simpli craioveni, au participat în după-masa aceasta la un miting pro-Solomon organizat pe esplanada Teatrului Naţional.

Oamenii au afişat pancarte cu mesaje precum „Solomon te iubim“ sau „Primarul judecat în libertate“ şi au strigat în gura mare „Solomon, acasă!“ şi „Libertate!“.

Câţiva manifestanţi aveau în mâini cartea lui Solomon "Un scorpion printre vipere" şi au afişat steaguri ale Uniunii Europene. Protestul a fost „întărit“ de participarea taximetriştilor care au circulat pe strada A.I. Cuza claxonând în continuu.

La microfonul amplasat în faţa teatrului au vorbit consilierul pe probleme de cultură al primarului Solomon, Ciri Mayer şi câţiva revoluţionari. „Ne-am adunat aici pentru că cel mai iubit fiu al Craiovei este în arest. Atunci când l-am văzut pe Solomon în cătuşe a fost ca şi cum am văzut-o pe Craiova în cătuşe. Nu vrem să intimidăm justiţia. Vrem ca doamna justiţie să nu aibă ochii acoperiţi şi să pună pună adevărul bine în balanţă“, le-a transmis Ciry Mayer celor prezenţi.

Cu ajutorul unui laptop, organizatorii au redat mesaje telefonice de susţinere din partea mai multor personalităţi precum tenismanul Ilie Năstase, cântăreţul Marcel Pavel, poetul Adrian Păunescu şi academicianul Eugen Simion.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite