FOTO / Minune într-un sat doljean: Chipul lui Iisus a apărut pe o creangă de nuc tăiată. Oamenii vin cu sutele în pelerinaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sătenii vin să pună lumânări la baza pomului unde a apărut chipul Mântuitorului
Sătenii vin să pună lumânări la baza pomului unde a apărut chipul Mântuitorului

Pelerinaj în comuna doljeană Castranova, acolo unde chipul lui Iisus a apărut pe un nuc din care a fost tăiată o creangă.

Sute de oameni au venit să se roage şi să aprindă o lumânare lângă copacul miraculos. S-au închinat şi au sărutat pământul, uimiţi de minunea din curtea lui Radu Stănculescu (51 de ani). „ Maică, uită-te şi matale cum se vede chipul Mântuitorului! Eu cred că este un semn divin, Iisus vrea să ne facă să devenim mai buni, că şi aşa suntem păcătoşi. Chipul a apărut acum o săptămână, iar de atunci oamenii vin zi de zi aici. A devenit un loc sfânt pentru noi. Eu mă rog pentru nepoţii mei, care au rămas fără tată, să îi ocrotească Dumnezeu“ , a spus Maria Cotoară (71 de ani).

icoana iisus

„Dumnezeu este lângă noi“

Proprietarul nucului povesteşte că, în luna februarie, a tăiat o creangă mai groasă din copac, iar pe ciotul rămas, acum o săptămână a apărut chipul lui Iisus. „La început nu se observa foarte bine, însă pe zi ce trece se vede tot mai bine. Este Mântuitorul. Nucul este vechi, cred că are mai bine de 100 de ani. Toată lumea are voie să vină, să aprindă o lumânare şi să se roage. Pomul va rămâne la noi în curte, iar de acum înainte vom avea mai multă grijă de el. Sunt curios dacă imaginea va dispărea în timp“, a spus agricultorul Radu Stănculescu.

icoana iisus

Preotul din Castranova susţine că a mers la copac şi a observant că imaginea de pe ciot seamănă cu o icoană din biserică. „Oamenii trebuie să se apropie tot mai mult de Dumezeu. Eu, soţia şi copilul meu am mers şi ne-am rugat. Imaginea este identică cu chipul lui Isus. Este o minune, iar cu siguranţă comuna noastră  va fi ferită de acum înainte de toate relele“, a spus Gheorghe Dincu, părinte la parohia Sfântul Nicolae din comună.



Credincioşii vin din satele vecine pentru a vedea minunea cu ochii lor. „Am venit de la şapte kilometri să mă rog. Sunt convinsă că este un semn divin de la Dumnezeu. Cred că vrea să ne spună că trebuie să devenim mai buni şi să ne ajutăm mereu aproapele“, a spus Lidia Durac, de 18 ani, din comuna Apele Vii.

icoana iisus


           

icoana iisus
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite