Craiova: Minorii care au băut săpun ca să scape de la centrul de plasament au fost duşi la psihiatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi tineri  care au ajuns săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova după ce au mâncat săpun şi au băut şampon au fost supuşi unor expertize psihiatrice. Minorii au mai multe furturi din magazine la activ, urmând să li se întocmească dosare penale.

Potrivit informaţiilor oferite de Poliţia Dolj, minorii cu vârste de 14 şi 15 ani au fost duşi la psihiatru urmând ca rezultatele să stabilească dacă aceştia au discernământ sau nu.

Tinerii au la activ mai multe furturi din magazine însă până acum nu au răspuns în faţa legii. „Nu au putut fi traşi la răspundere pentru că aveau sub 14 ani. Acum li se pot întocmi dosare penale“ , a declarat Florentina Popescu, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Costantin R. (15 ani), din Filiaşi, şi Adrian B. (14 ani), din localitatea Picu-judeţul Gorj, care se aflau internaţi de câteva zile la Clubului Copiii Străzii au profitat săptămâna trecută de câteva momente în care au fost singuri, la baie, şi au mâncat săpun.

Potrivit directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC), băieţii în cauză sunt copiii-.problemă ai centrului. "Au solicitat să se ducă la toaletă, iar regula este să se meargă neînsoţiţi, pentru că sunt destul de mari. În momentul în care au ajuns la baie au mâncat săpun, cei de la centrul de plasament solicitând intervenţia ambulanţei", a declarat Florin Stancu, directorul DGASPC Dolj. Cei doi copii provin dintr-o familie dezorganizată.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite