Craiova: UPDATE/ Ministrul Berceanu a fost şi la Spitalul Nr. 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: UPDATE/ Ministrul Berceanu a fost şi la Spitalul Nr. 1
Craiova: UPDATE/ Ministrul Berceanu a fost şi la Spitalul Nr. 1

Înainte de a ajunge la Cârcea, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a trecut la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru a vedea în ce stare sunt pacienţii. La Cârcea, unde a deraiat un tren de persoane, Berceanu a declarat că incidentul a fost un „act criminal“.

Din primele cercetări reiese că mai multe şuruburi şi două bucăţi de şină au fost desfăcute, lângă trenul deraiat fiind găsite o rangă şi un recipient cu un ulei special. Persoanele care au furat şuruburile ar fi putut provoca o tragedie pe calea ferată.

Ministrul Berceanu a declarat azi, la faţa locului, că ipoteza probabilă este aceea a unui act intenţionat. „După primele aprecieri ale celor din echipele care au venit azi noapte ca să facă verificări, se pare ca e un act intenţionat, pentru ca au fost deşurubate şuruburile. S-a găsit şi bidonul cu o substanţă specială“. Ministrul a adăugat că cei care ar fi slăbit şuruburile au folosit un ulei special. „E totul uns cu ulei, s-a lucrat cu scule, şuruburile practic, sunt nedeformate. Nu vreau să fac niciun fel de presupuneri, vom lua toate măsurile pentru a ne feri de repetarea acestei situaţii". Potrivit ministrului, din primele cercetări, rezultă că paguba produsă se ridică la aproximativ cinci milioane euro, iar operaţiunea de deşurubare ar fi fost făcută într-un interval de o oră şi jumătate. „Nu ştim dacă ce s-a întâmplat mai poate fi reparat. Aici putea să fie o tragedie colosală. Era un tren de luni dimineaţă, totul s-a petrecut în intervalul de o oră şi jumătate pentru că a trecut un tren înainte cu o oră şi jumătate“, a spus Berceanu.

Oficialul a mai adăugat că până în prezent 10 trenuri au fost deviate pe ruta Piatra-Olt şi în aproximativ 24 de ore ruta Craiova-Caracal va fi deblocată.


Cazul a fost preluat de procurorul Elisabeta Drăguţ de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj au demarat o anchetă, pentru a afla câţi din pasagerii din tren se deplasau la locul de muncă.

„În funcţie de rezultatele anchetei, fapta va fi încadrată ca incident periculos, iar dacă în tren existau pasageri care se îndreptau către locurile de muncă, vorbim şi de accident de traseu“, a declarat Silviu Poenaru, inspector şef la Inspecţia Muncii ITM Dolj.

Angajaţii CFR prezenţi la Cârcea glumeau pe seama lui Radu Berceanu, spunând că el este de vină pentru incident, întrucât nu le-a mai plătit salariile.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite