Mii de mărţişoare, create de elevi pentru Oana Neacşu, colega lor bolnavă de leucemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drama asumată cu demnitate de Oana, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova, i-a convins pe tineri că stă şi în puterea lor să-i vină în ajutor.

Oana se află sub tratament într-o clinică din Israel, pentru care familia ei trebuie să plătească 136.000 de euro. Până acum există jumătate din aceşti bani. Pentru a reuşi să mai adune o parte din sumă, Fundaţia „Cuvântul care zideşte“, patronată de Mitropolia Olteniei, a demarat Campania „Dar cu drag de mărţişor“, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar, Colegiile „Carol I“, „Fraţii Buzeşti“ şi cu Şcoala „Nicolae Romanescu“. Au venit de partea lor sute de elevi din şcolile şi liceele Craiovei şi în mai puţin de o lună au donat 5.000 de mărţişoare şi au pictat zeci de icoane.

Cristina Stamatoiu prezintă icoane pictate de elevi pentru Oana Neacşu

Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundaţiei „Cuvântul care zideşte“.

„Încă de la începutul campaniei, mărţişoarele au fost distribuite în şcoli, iar cei care au vrut să se implice în acest caz au dat pentru un mărţişor sume care au pornit de la un leu. Sumele nu sunt fixe, au diferit în funcţie de posibilităţile fiecărei persoane“, a declarat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundaţiei „Cuvântul care zideşte“.

Campania se va încheia la 13 martie, cu un spectacol de muzică şi dans, dar şi cu o expoziţie de icoane şi mărţişoare, cu vânzare, la Teatrul Liric „Elena Teodorini“, începând cu ora 16.00.

La spectacol vor participa elevi ai Colegiilor Naţionale „Fraţii Buzeşti“, „Carol I“, „Elena Cuza“. Invitat special este Cristian Sanda, concurent la „Vocea României“ şi elev în clasa a XII-a la „Carol I“.  Preţul biletului este 10 lei.

Banii vor fi donaţi Oanei Neacşu, diagnosticată cu leucemie acută mieloblastică, care are nevoie urgentă de transplant medular allogeneic în străinătate.

Cei care vor să o ajute pe Oana mai pot face donaţii şi în contul Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”: RO74 RNCB 0140 0184 5689 0003.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite