Craiova: Micuţii învaţă din plăcere cu educatorul particular

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Micuţii învaţă din plăcere cu educatorul particular
Craiova: Micuţii învaţă din plăcere cu educatorul particular

Micuţii care merg la grădiniţe particulare pot învăţa trei limbi străine şi urmează cursuri de pian. Educatoarele au mereu zâmbetul pe buze şi acordă atenţie fiecăruia din cei 15 prichindei din grupă.

Dacă v-aţi săturat de aglomeraţia grădiniţelor din sistemul de stat sau de expresia „acră” a educatoarelor care sunt nevoite să aibă grijă simultan de 25-30 de copii, există de câţiva ani şi în Craiova o alternativă: grădiniţele particulare. Fiecare grupă are maxim 15 micuţi, iar educatoarele sunt atente ca fiecare prichindel să înveţe noţiuni de bază natural, fără ca dobândirea unor cunoştinţe noi să fie un stres. „Toţi copiii sunt egali pentru noi, însă nu ne străduim să-i includem pe toţi într-o tipologie. Fiecare dintre ei este special şi dascălii noştri au grijă ca aceste trăsături diferite să fie cultivate. Relaţia cu micuţii trebuie să fie una deschisă, sinceră pentru că ei sunt primii care simt atunci când lucrurile nu stau aşa”,a spus Geanina Dumbravă, managerul grădiniţei Joyland din Craiova. Înconjuraţi cu multă dragoste, încurajaţi să-şi exprime ideile, părerile şi mereu dornici de joacă, micuţii descoperă treptat, fără efort, natura, mediul, obiectele din casă.

Învaţă prin jocuri chiar şi în vacanţă

Pe lângă faptul că exersează în mod firesc limba română,  juniorii învaţă şi engleza. Majoritatea grădiniţelor particulare din Craiova oferă cursuri de engleză, dar sunt şi grădiniţe cu predare în limba engleză. „Prima dată se familiarizează cu muzicalitatea limbii engleze. Treptat, prin jocuri, poezii, muzică, dobândirea cunoştinţelor se face fără ca micuţii să fie forţaţi să reţină cuvinte automat”,a mai spus Geanina Dumbravă. Opţional, părinţii îşi pot înscrie copiii la cursuri de germană, spaniolă sau italiană sau chiar la cele de pian.

Dacă la grădiniţele de stat, părinţii s-au obişnuit să contribuie suplimentar cu bani pentru rechizite, material didactic sau cadouri pentru „doamna” la fiecare sfârşit de an şcolar, nu la fel stau lucrurile şi la grădiniţa particulară. Rechizitele şi caietele specială necesare la clasă sunt incluse în preţ, iar educatoarele nu au voie să primească daruri. Dacă nu aveţi timp să staţi cu prichindelul în timpul verii, există grădiniţe care au program şi în vacanţă. Plimbările în parc, bălăceala în piscină, jocuri tematice sunt doar câteva dintre activităţile care îi menţin pe copii în ritm pe perioada verii, dar îi şi relaxează în acelaşi timp.

Tarife de 400-500 lei pe lună

Cu servicii de top pentru micuţi, şi tarifele sunt unele pe măsură. Dacă la grădiniţele de stat, părinţii scot din buzunar aproximativ 200 lei lunar, preţurile la o unitate particulară de acest gen se învârt în jurul a 400-500 lei lunar pentru un program scurt, de la 8 la 12 sau 13.  Pentru programul mediu, de la 8 la 14, tarifele sunt asemănătoare însă se adaugă aici plata mesei de prânz. Fiecare grădiniţă are bucătărie proprie şi angajaţi specializaţi care fac din masa micuţilor o adevărată sărbătoare. Pentru programele lungi sau prelungite, se mai adaugă între 50 şi 120 lei, în funcţie de durată.

Contacte grădiniţe particulare


Joyland- 0768.107.251
Butterfly- str. C.D. Fortunescu, vizavi de Casa Studenţilor
Tedy Bear- 0733.390.033
Axia- 0721.219.961
Ethos- 0251/415.384
Sfantul Anton- 0351/809.772

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite