„Micul şahist al Craiovei“, în clasamentul celor mai buni zece sportivi ai Federaţiei Române de Şah

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Gavrilescu
David Gavrilescu

David (Ducu) Gavrilescu a fost premiat pentru performanţele anului 2011, alături de primul său antrenor, Costică Dobră, de la Clubul Tinerii Maeştri.

Potrivit clasamentului Federaţiei Române de Şah, David Gavrilescu se află pe locul VII în ţară, poziţie ocupată graţie rezultatelor foarte bune înregistrate de-a lungul acestui an.
Ducu este cel mai tânăr doljean care a obţinut categoria I la şah, deţinând recordul de vârstă pentru judeţul Dolj (7 ani si 9 luni). Medalia de argint de la Campionatul European de Şah pentru Copii si Juniori din Albena i-a adus titlul de candidat de maestru la nici 8 ani si 6 luni.

Campionatul Mondial de Şah pentru Copii şi Juniori 2011, Brazilia

Click pe POZE pentru galerie foto

Competiţiile sunt deja a doua natură a „micului şahist al Craiovei“. Ducu a început anul cu participare la Olimpiada Judeţeană de Şah, clasele I – VIII, unde a obţinut locul III. A continuat în februarie cu Campionatul Naţional Şcolar, unde a fost locul 3 şah practic, locul 1 şah rapid, locul 1 şah blitz, la categoria băieţi 9 ani. În martie, luna în care îşi aniversa ziua de naştere, urca pe poziţia a doua în clasamentul general, în cadrul Turneului Transfrontalier de Şah „Friends of 64 squares“ şi lua Cupa Gaudeamus.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA ÎNTREGUL PALMARES AL LUI DAVID GAVRILESCU

Alte două premii I şi un premiu doi îi reveneau la Campionatul Naţional de Şah pentru Copii şi Juniori. Iar lista continuă şi la final se completează cu argintul de la Europenele de la Albena şi locul VIII la Campionatul Mondial din Brazilia.
85 de participanţi au fost la categoria lui de vârstă, la Campionatul Mondial de Şah pentru Copii şi Juniori, de la Caldas Novas din Brazilia.

A fost a doua întâlnire cu un campionat mondial, după cel din Grecia, din octombrie anul trecut, pe care l-a luat drept o experienţă bună de trăit. Atunci a fost al 33-lea din 124 de băieţi (8 ani).

În jocul minţii a intrat la cinci ani şi jumătate, alături de antrenorul Costică Dobra, de la Clubul Tinerii Maeştrii.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite