Craiova: Toţi copiii au fost premiaţi la „Micul artist”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Toţi copiii au fost premiaţi la „Micul artist”
Craiova: Toţi copiii au fost premiaţi la „Micul artist”

Niciun participant la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Micul artist” nu a primit doar diplomă de participare. Juriul, condus de celebrul cântăreţ Mihai Trăistariu, a acordat note peste opt.

Aseară, începând cu ora 17.00, cei 18 concurenţi la cel mai mare eveniment cultural pentru copii din ţară au urcat pe scena Teatrului Liric „Elena Teodorini”, în cadrul Galei de premiere. La final, micuţii s-au întreptat spre Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, unde au petrecut la carnavalul organizat special pentru ei de către Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă (ARTI).


De dragul copiilor, au încălcat regulile


Pentru prima dată în istoria festivalului, cinci copii, în loc de trei, au plecat acasă cu locurile întâi. Membrii juriului explică şi motivul pentru care s-a ajuns la această situaţie. „Numai la noi se putea întâmpla acest lucru, pentru că pur şi simplu copiii au fost prea pregătiţi. Nu am avut încotro. Am făcut tot posibilul să-i facem fericiţi pe ei şi părinţii acestora”, a declarat Doina Moroşanu, care a cântat într-un scurt duet cu Sergiu Botezatu (14 ani), pe piesa „Mama”, a lui Luciano Pavarotti, moment în care publicul s-a ridicat în picioare să aplaude iar juriul a fost emoţionat până la lacrimi. „Am plâns. Mi s-a zbârlit pielea pe mine, Credeam că în România nu mai există o voce ca a lui Pavarotti. M-am înşelat”, este de părere Manuela Mantu (35 de ani), profesoară de muzică. Pentru vocea şi prestaţia de aseară, Sergiu a obţinut locul întâi la categoria de vârstă 14-18 ani. Băiatul ne povesteşte cum şi-a descoperit talentul în domeniul artistic. „Pe la şase ani am interpretat pentru prima dată «Am fost un fraier», de la Voltaj. Când mi-am dat seama că am ceva aparte, m-am dus să mă pregătesc la un specialist. Acum am cam răguşit puţin, pentru că nu am repetat înainte de spectacol, nici nu-mi trecea prin cap că o să câştig. Lumea zice că am o voce deosebită. Aşa o fi, dacă oamenii zic asta”, ne-a spus Sergiu, din Petroşani. La fel de fericit a fost Ştefan Atârgoviţoaie (8 ani), din Iaşi, care s-a clasat pe locul fruntaş la categoria de vârstă 6-9 ani.

Aflaţi din Adevărul de Seară de duminică, din Craiova, cum a reuşit un copil la doar opt ani să devină vedetă.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite