Craiova: Oltenii ne-au scris despre Michael pe messenger

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi locuitori ai Băniei, de toate vârstele, ne-au trimis pe adresa de messenger adevarulcraiova mesaje dedicate starului american al muzicii pop.

„Îmi pare foarte rău că a murit marele artist Michael Jackson, dar mă bucur că a ajuns într-un loc mai bun decât această lume rea şi rece!  Dumnezeu să îl odihnească!“, ne-a scris Angel Mihai Văduvoiu, elev, 13 ani.

„Am doi copii şi un nepoţel. Nepotul are patru ani şi îmi pune tot soiul de întrebări. Într-o zi a vrut să ştie cine e Ceauşescu. Când au anunţat la televizor că a murit Michael Jackson eram cu el şi cu mama lui. A privit şi nu a întrebat nimic. Nici nu aş fi fost în stare să-i explic, pentru oameni ca el nu sunt cuvinte. Muzica lui ajunge singură la toate sufletele“, ne-a mărturisit Ion Bejan, pensionar.

„În acea zi am fost eroul străzii“

Medicul Costin Albiţă ni s-a confesat online: „În anii ‘90, când nu aveam CD-uri şi mp3-uri, mă întâlneam de două ori pe an, la bunici, cu verişorul meu şi înregistram unul de la altul casete cu muzica lui Michael Jackson. Aveam două casetofoane, unul mono, celălalt stereo, unul dintre puţinele care se aflau pe piaţă, în România, în acea perioadă. Le aşezam unul în faţa celuilalt, le dădeam drumul simultan, şi înregistram prin microfon. Nu conta că se mai auzea pe înregistrare un scârţâit de uşă sau un cântat de cocoş... Noi îl aveam pe Michael! Şi când, într-o zi de toamnă, verişorul meu mi-a trimis cu un camion militar două casete înregistrate după unele originale, m-am simţit în al nouălea cer. Una dintre ele se termina astfel: ... Şi mai ales să îl iubeşti pe Michael! În acea zi am fost eroul străzii. Casetele le mai am şi acum”.

Plăcerea de a-l asculta a rămas

„Înainte de primul concert bucureştean cumpăram ziarele care numărau zilele rămase. Îmi amintesc tristeţea neajungerii la acest concert şi bucuria de a fi printre primii care l-au văzut înregistrat pe o casetă video, copie a transmisiei televiziunii italiene. Plăcerea de a-l asculta a rămas. Despre restul, cine ştie care e de fapt adevărul? Ca şi în cazul altor nume mari, lupta între admiraţia pentru artistul ieşit din comun  şi umbrele omului care poate nu se ridica la nivelul artistului nu e uşoară. Ca fan nu poţi decât să speri că tot ce s-a spus rău nu poate fi adevărat. Restul e muzică şi, uneori, tăcerea meditaţiei pe marginea unui destin”, ne-a scris Costin Albiţă.

Citiţi cum l-au omagiat fanii din lume pe artistul american în Adevărul de Seară de astăzi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite