Craiova: PORTRET/ Itto Mezzo încântă oltenii cu melodii sud-americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: PORTRET/ Itto Mezzo încântă oltenii cu melodii sud-americane
Craiova: PORTRET/ Itto Mezzo încântă oltenii cu melodii sud-americane

Bărbatul, din Peru, cântă şi dansează în fiecare an în centrul Băniei, în cadrul formaţiei Sin Fronteras. Versurile de dragoste compuse chiar de peruan fac furori printre tinerii îndrăgostiţi.

De când s-a stabilit în România, în urmă cu zece ani, Itto ajunge o dată pe an, de regulă toamna, în Craiova, ca să facă atmosferă. Melodiile sale, în limba spaniolă, vorbesc despre tradiţie, pace, natură şi dragoste. Itto explică motivul pentru care tema propriilor compoziţii sunt iubirea şi pământul. „Nu ne place războiul, suferim când vedem la televizor oameni care se luptă unii cu alţii, vieţi pierdute, victime în rândul copiilor, toate din cauza urii, a răzbunării. Ar trebui să fim mai înţelegători. De asemenea mesajul nostru este să avem grijă de copaci, iarbă, flori, pământ, adică de natură”, spune Itto.

Cuvintele de dragoste îi captivează pe olteni

Povesteşte că cel mai adesea craiovenii se strâng în jurul celor cinci membri ai trupei Sin Fronteras şi aplaudă la unison, pentru a crea un fundal plăcut. Itto nu se îngrijorează că muzica sa nu ar fi înţeleasă de public. Din contră. Este convins că toţi doljenii, de la copii la bătrâni, pricep fiecare cuvânt pus pe note de peruanul care este şi compozitor. „Se observă după mimica lor că îşi dau seama ce le zicem, pentru că majoritatea zâmbesc şi aprobă din cap. Cred că oltenii, care de felul lor sunt veseli şi petrecăreţi, au învăţat spaniola din telenovele. Prichindeii par cei mai fericiţi când ne văd rotindu-ne, ca-n horă, şi scoţând zgomote cu care ei nu sunt obişnuiţi dar care pentru noi sunt o comoară”, adaugă tânărul.

Aflaţi din Adevărul de Seară de marţi, din Craiova, din ce bani se întreţine peruanul, dat fiind că pentru spectacolele sale nu se percepe taxă de intrare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite