Craiova: Mesajul unui fost toxicoman: „Staţi departe de moartea albă!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii care au avut probleme cu drogurile îi sfătuiesc pe cei tentaţi să nu cadă pradă ispitei. Manifestările dedicate Zilei Penitenciarelor au fost prilej pentru câţiva deţinuţi de la Penitenciarul de Minori şi Tineri (PMT) Craiova să rememoreze chinurile prin care au trecut cu drogurile.

Poveşti dure de viaţă ies la iveală zilnic în Penitenciarul de Minori şi Tineri din Craiova. Sunt istoriile unor tineri care au ajuns să-şi pună viaţa în pericol din cauza drogurilor. La meciul organizat zilele trecute cu ocazia „Cupei Toleranţei”, un deţinut a istorisit cum s-a apucat de consumul de droguri şi de furat. A vrut ca povestea vieţii lui să fie un exemplu pentru cei care ar fi tentaţi să cadă pradă drogurilor.

Dorin Marin, un tânăr de 20 de ani, povesteşte despre chinurile prin care a trecut ca să scape de dependenţă. „Clipa în care am încercat pentru prima dată droguri a fost momentul în care viaţa mea a început să o ia pe arătură. M-am apucat la 14 ani, din cauza anturajului. Atunci când trăieşti într-un mediu în care 50 % dintre cei din jurul tău sunt toxicomani, tentaţia este maximă.

Cartierul în care stăteam atunci, în Bucureşti, este o astfel de zonă, în care cei din jur te îmbie, care mai de care. La mine a fost şi mai grav faptul că am început cum nu se putea mai rău şi anume cu heroină înjectabilă. Nu mai puteam da înapoi”, mărturiseşte astăzi Dorin Marin, tânărul încarcerat la PMT Craiova pentru furt.

Citeşte în „Adevărul de Seară Craiova“ întreaga poveste a lui Dorin Marin.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite