Medicul care a pensionat 500 de bolnavi închipuiţi a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liliana Berca a fost trimisă în judecată pentru luare de mită
Liliana Berca a fost trimisă în judecată pentru luare de mită

Liliana Berca, medic în cadrul Comisiei de Examinare şi Recuperare a Capacităţilor de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Olt, a fost trimisă în judecată luare de mită şi abuz în serviciu în dauna intereselor publice.

Liliana Berca a ajutat mai multe persoane să se pensioneze în schimbul unor sume mari de bani. Aceasta a fost prinsă în flagrant în octombrie 2010, chiar în timp ce primea 500 de lei pentru a prelungi termenul de revizuire de la şase luni la un an al dosarului unui copil care suferea de oligofrenie.

Toate persoanele ajutat de Liliana Berca, medicul cadrul Comisiei de Examinare şi Recuperare a Capacităţilor de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Olt, să se pensioneze pe caz de boală nu aveau de fapt absolut nimic. Toate au fost găsite în urma unui control la muncă sau la bar.

Potrivit anchetatorilor, medicul Liliana Berca ar fi pensionat ilegal peste 500 de persoane din judeţul Olt, în baza unor documente false, eliberate chiar de ea.

Cei care au reclamat-o pe doctoriţă spun că aceasta accepta orice fel de „atenţii", dar nu primea mită sub 200 de lei. După ce a fost ridicată de oamenii legii, Liliana Berca, soţia preotului Mihai Berca, din Slatina, le-a mărturisit acestora că va divorţa de preot pentru că din cauza lui ar fi ajuns în această situaţie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite