Medicul ginecolog acuzat că făcea avorturi „ascunse“ a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul ginecolog este acuzat de luare de mită
Medicul ginecolog este acuzat de luare de mită

Ginecologul Barham Khalil de la Spitalul Segarcea, a fost reţinut pentru şase infracţiuni de luare de mită. Medicul este acuzat că făcea ilegal întreruperi de sarcină. În luna martie  doctorul a fost prins în flagrant primind 200 de euro pentru a nu înregistra în evidenţă un chiuretaj.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au reţinut ieri pe medicul ginecolog. Doctorul Khalil Barham a cerut 200 de euro pentru o întrerupere de sarcină. Medicul trebuia să efectueze intervenţia fără ca cineva să ştie, iar pacienta nu trebuie să figureze absolut deloc în registrul spitalului. Khalil Barham a recunoscut  că un bărbat i-a oferit o sumă pentru a-i face avort unei femei, însă spune că nu a pus mâna pe bani „I-am spus să pună banii în dulap. Mi-am dat seama că este ceva în neregulă. Mi-a zis că amanta lui este însărcinată şi că nu vrea să se afle. A insistat să îmi dea un plic cu euro, dar l-am refuzat", s-a apărat Khalil.

Anchetatorii îl acuză acum pe medical de orgine arabă de şase infracţiuni. Pe parcursul cercetărilor, s-au mai depus alte cinci plângeri. Ginecologul Barham Khalil de la Spitalul Segarcea, a fost lăsat în libertate în luna martie dintr-un singur motiv „ Noi nu am putut să luăm nicio măsură împotriva lui, să-l reţinem, pentru că este singurul medic ginecolog şi trebuie să asigure permanenţa la spital", a spus Ionel Gore, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie.


Având în vedere noile probe din dosar, procurorul care se ocupă de caz a decis să-l reţină pe medic, care a ajuns în arest “Pe 22 martie medicul am fost prins în flagrant după ce pretinsese şi primise 200 de euro. Cercetările s-au continuat cu bărbatul în stare de libertate, timp în care cinci femei au depus plângeri împotriva acestuia. S-a stabilit astfel că, în ianuarie şi februarie 2010, precum şi pe 1, 3 şi 6 ianuarie 2012, acesta le-a cerut părţilor vătămate pentru operaţii de cezariană sau întreruperi de sarcină sume cuprinse între 100 de euro şi 1000 de lei, dar şi cafea şi băuturi alcoolice“, a declarat procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite