Craiova / Medicii doljeni, despre introducerea plafoanelor obligatorii: "Cum adică, să refuzăm bolnavii când nu mai sunt bani?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intenţia Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de a impune plafoane limitate medicilor de familie i-a scos din sărite pe doctorii din Dolj.

Reprezentanţii Societăţii de Medicină de Familie Dolj se declară împotriva intenţiei Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), de a introduce plafoanele obligatori. "Niciodată nu vom fi de acord cu această propunere. Ar omorî bolnavii săraci. Cum adică, să prescriem reţete gratuite şi compensate şi, din momentul în care nu mai avem bani şi vin pacienţi fără posibilităţi financiare, să-i întoarcem acasă, să îi refuzăm? Ce să le spunem, că nu mai sunt fonduri şi că trebuie să aştepte până ce ni se va da un alt plafon? Dacă măsura va fi adoptată, vom pleca din ţară", a declarat doctor Mirela Profir, preşedinta Societăţii de Medicină de Familie Dolj. 

Luna iunie, prevăzută pentru aplicarea măsurii

Plafonul obligatoriu presupune că medicii de familie vor primi un buget orientativ, care nu le va permite prescrierea mai multor reţete compensate şi gratuite decât fondurile alocate de CNAS. În condiţiile în care plafonul va fi epuizat, pacienţii sunt puşi în situaţia fie de a scoate bani din buzunar pentru a-şi achiziţiona medicamentele, fie de a amâna tratamentul până la următoarea alocare financiară. Dacă va fi adoptată, măsura ar urma să fie aplicată din luna iunie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite