Medic rezident din Craiova: “Pacientul român a fost crescut într-un regim care l-a prostit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un rezident din Craiova spune că bolnavii din România ajung la spital în stare gravă pentru că îşi tratează sănătatea cu ignoranţă. Regimul comunist şi-a lăsat amprenta asupra mentalităţii pacienţilor, susţine medicul.

Medic rezident la Secţia de Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, Dragoş Cotigă spune că regimul comunist a lăsat mari sechele în mentalitatea bolnavilor din România. “Pacientul român are problemele lui, bolile lui, la fel ca alți pacienți din toată lumea. Singura diferență este că pacientul român a fost crescut într-un regim timp de 30-40 de ani care pur și simplu l-a prostit”, este de părere rezidentul.

"Au bani de ţigări dar neglijează sănătatea"

Dragoş Cotigă spune că pacienţii din România nu dau bani pentru a-şi întreţine sănătatea pentru că îi cheltuie pe băutură şi tutun. “Atâta timp cât au bani de țigări, alcool, petreceri, distracții, sănătatea o neglijează. Ajung la doctor în ultimele stadii, când sunt foarte greu de diagnosticat și de tratat, atât din punct de vedere chirurgical, cât și din punctul de vedere al propriului organism. Asta pentru că organismul nu va rezista operației, apar tot felul de complicații, apar și decese. Totul din cauza lor pentru ca se întârzie tratamentul, din cauza fricii, dar în principal din cauza prostiei. Asta este principala lor problemă”, a completat medicul.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla ce spun alţi medici din Oltenia despre problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate din România.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite