Medic rezident: „Plecăm pentru că suntem umiliţi şi forţaţi de sistem să acceptam atenţiile pacienţilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucia Cernea (foto stânga), medic rezident la Craiova, este dezamăgită de sistemul medical românesc
Lucia Cernea (foto stânga), medic rezident la Craiova, este dezamăgită de sistemul medical românesc

Cadrele medicale care s-au interesat de cele aproape 2.000 de slujbe din oferta Tâgului de Joburi din Bănie, disponibile în Germania, Irlanda, Franţa şi Marea Britanie, aleg străinătatea, pentru profesie exercitată în condiţii civilizate.

Aproximativ o mie de de cadre medicale şi studenţi au luat pulsul celor şase firme de recrutare din afară, dar şi din România, care s-au arătat interesate de participarea la primul Târgul Internaţional „Cariere în alb“ organizat în acest weekend, în Bănie.
 
„Cred că sunt mai mulţi doritori să plece decât au venit la târg, nemulţumiţi de sistemul medical românesc, dar nu fac nimic pentru a-şi schimba situaţia“, a declarat Constantin Covaliu, organizator.

Lucia Cernea îşi face rezidenţiatul la Spitalul Clinic Judeţean Craiova, la Radiologie, şi spune că a început să îşi dorească o slujbă într-un spital din afara României abia când a intrat în sistem, pentru a vedea cum este să îşi practice meseria având la îndemână mijloacele obligatorii exercitării ei în condiţii normale.

„Este foarte greu atunci când aparatura e aproape toată defectă, când e ţinut în viaţă un aparat ce trebuia demult casat. Sincer, eu de asta vreau să scap, de dezinteresul de aici“, a precizat tânăra.

Un cititor adevarul.ro, care semnează „Rezidentul“, este categoric şi spune:  „Plecăm pentru că suntem nevoiţi zilnic să ne facem meseria în mizerie, să facem compromisuri pentru a trata bolnavii, să suportăm pilele şi relaţiile şefilor, să supravieţuim dintr-un salariu pe care îl câştigă o femeie de serviciu în companiile mari. Plecăm pentru că suntem umiliţi şi pentru ca suntem forţaţi de sistem să acceptam atenţiile pacienţilor. Vrem să ne facem meseria în mod onest şi în condiţii decente!“

Citeşte mai multe în „Adevărul“ de astăzi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite